Καλά μαντάτα από Καμμένο: Η συμφωνία είναι πολύ κοντά, μπορεί να τελειώσουμε και σήμερα

0
289 views

kammenos2 Με την αισιοδοξία διάχυτη για συμφωνία με τους εταίρους, μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Πάνος Καμμένος…

«Ολα θα πάνε καλά, και συμφωνία θα έχουμε και απ΄όλα» τόνισε ο υπουργός Εθνικης Άμυνας ενώ δεν παρέλειψε να πετάξει τα «καρφιά» του προς τη ΝΔ και τις κινήσεις κάποιων στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας «Κάποιοι κάνουν πόλεμο κατά της Ελλάδας» ενώ άφησε αιχμές και για την χθεσινή ομιλία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ, στο ευρωκοινοβούλιο, ο οποίος άσκησε πολύ σκληρή στην ελληνική κυβέρνηση ενώπιον του Αλέξη Τσίπρα.

Λίγο νωρίτερα, ο Καμμένος είχε δηλώσει σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Real FM 97,8 ότι η Ελλάδα βρίσκεται πλέον πολύ κοντά σε συμφωνία ενώ διευκρίνισε ότι αν προταθεί μια πρόταση, η οποία δεν θα δίνει ανάσα ανάπτυξης στην Ελλάδα, ο ίδιος δεν πρόκειται να την ψηφίσει.

«Το θέμα είναι να φύγουμε από αυτό το αδιέξοδο, όχι να μας δώσουνε σαν σε ναρκομανή μια δόση για να τη βγάλουμε λίγους μήνες ακόμα», επεσήμανε ο Καμμένος και εξήγησε:

«Για τη συμφωνία, νομίζω ότι είμαστε πολύ κοντά, έχω την αίσθηση ότι μπορεί να τελειώσουμε και σήμερα. Διαβάζω διάφορα σενάρια, τα οποία δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Εδώ έχουμε μια συμφωνία που έχει έρθει στο τραπέζι του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Είναι οι προτάσεις που έχει κάνει ο Γιούνκερ με πέντε σημεία που αποτελούν τις κόκκινες γραμμές της Ελλάδας, που συμφωνήθηκε ότι πρέπει να κοστολογηθούν και να ενταχθούν σε ένα κείμενο που καθρεφτίζει την ελληνική θέση».

Ο υπουργός στάθηκε στο γεγονός ότι είναι η πρώτη φορά στα πέντε χρόνια των μνημονίων που υπάρχει μια κοινή θέση, στην οποία προσυπογραφούν και η κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με εξαίρεση το ΚΚΕ και την Χρυσή Αυγή.

«Αν το σχέδιο δεν περιλαμβάνει τον τρόπο που θα αναπτυχθεί η χώρα και θα φύγουμε από αυτό το τέλμα, δεν πρόκειται να συμφωνήσει κανείς σε αυτό. Το θέμα είναι να φύγουμε από αυτό το αδιέξοδο, όχι να μας δώσουνε εν είδει εμπόρου ναρκωτικών προς ναρκομανή μια δόση για να τη βγάλουμε λίγους μήνες ακόμα» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε «Τέτοιου είδους πρόγραμμα εγώ δεν υπογράφω. «Το 62% του ελληνικού λαού ψήφισε όχι επειδή θέλει το τέρμα αυτής της πολιτικής. Αν με αυτή η συμφωνία, μνημόνιο, όπως θέλετε να το πείτε, πάμε πάλι σε μία υφεσιακή περίοδο, δεν πρόκειται να συμφωνήσει ούτε η Βουλή ούτε ο λαός.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια