Τηλέφωνα Επικοινωνίας και καταγγελιών

«Καίνε» τα τεκμήρια για τα Ι.Χ. -Ποιοι κινδυνεύουν με πρόσθετους φόρους

«Καίνε» τα τεκμήρια για τα Ι.Χ. -Ποιοι κινδυνεύουν με πρόσθετους φόρους

Περισσότερους φόρους κινδυνεύουν να πληρώσουν χιλιάδες φορολογούμενοι που αγόρασαν το 2018 καινούριο ή μεταχειρισμένο αυτοκίνητο και το ετήσιο εισόδημά τους δεν καλύπτει τα απαιτούμενα τεκμήρια διαβίωσης. Η απόκτηση μάλιστα ενός αυτοκινήτου γίνεται ακόμη δυσκολότερη εάν προστεθεί και ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης για οχήματα από 1.929 κυβικά και πάνω.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της RealNews, μόνο πέρυσι πιάστηκαν στην τσιμπίδα της εφορίας 1,9 εκατομμύρια φορολογούμενοι, οι οποίοι φορολογήθηκαν για μεγαλύτερα εισοδήματα ύψους 6,7 δισ. ευρώ, πληρώνοντας πρόσθετους φόρους. Τα τεκμήρια διαβίωσης ξεκινούν από τα 4.000 ευρώ για την αγορά αυτοκινήτου 1.000 έως 1.200 κυβικών και φτάνουν τα 53.800 ευρώ για Ι.Χ. 6.000 κυβικών. Για οχήματα ηλικίας από 5 έως 10 έτη, προβλέπεται έκπτωση 30% και για αυτοκίνητα ηλικίας άνω των 10 ετών έκπτωση 50%. Αντίστοιχα ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης για αυτοκίνητα έως 5 ετών, από 1.929 έως 1.949 κυβικά, ξεκινά από τα 410 ευρώ και φτάνει τα 3.820 για Ι.Χ. 4.650 έως 4,749 κυβικών και πάνω. Μικρότερο φόρο πολυτελούς διαβίωσης καταβάλλουν όσοι έχουν αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού ηλικίας 5 έως 10 έτη.

Στα τεκμήρια διαβίωσης για την αγορά ενός αυτοκινήτου, σύμφωνα πάντα με την RealNews, έρχονται να προστεθούν αυτά που επιβαρύνουν ένα ακίνητα, με αποτέλεσμα ένας άγαμος που διαθέτει ένα Ι.Χ. και ένα διαμέρισμα 80 τ.μ. να πρέπει να καλύψει τεκμήρια 10.200 ευρώ. Τα τεκμήρια, τα τέλη κυκλοφορίας και το υψηλό κόστος συντήρησης με τα οποία επιβαρύνεται ένα αυτοκίνητο έχουν οδηγήσει περισσότερους από 360.000 ιδιοκτήτες Ι.Χ. να καταθέσουν πινακίδες τα τελευταία τρία χρόνια.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Ο κάθε αναγνώστης του karla.news μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές.

Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του.

Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam).

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

 

 

Search in Site

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο Σύνδεση