Κέντρο δια βίου μάθησης – Δήμου Ρήγα Φεραίου

0
613 views

kdvmrfΕνημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι ο Δήμος Ρήγα Φεραίου και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Ρήγα Φεραίου στο οποίο θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ & ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ.

Στο Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Ρήγα Φεραίου, για τη φετινή περίοδο και ανάλογα με τη ζήτηση, μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα στους ακόλουθους τομείς: Οικονομία- Επιχειρηματικότητα, Ποιότητα Ζωής- Περιβάλλον, Νέες Τεχνολογίες, Γλώσσα και Επικοινωνία, Κοινωνικές Δεξιότητες και Δράσεις, Πολιτισμός και Τέχνη, Προγράμματα Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων.
«Στις μέρες μας, μια σειρά από διεθνείς εξελίξεις στον οικονομικό, τεχνολογικό, κοινωνικό και πολιτισμικό τομέα καθιστά αναγκαία για ολοένα και περισσότερους ενηλίκους την απόκτηση ποικίλων γνώσεων και δεξιοτήτων, προσαρμοσμένων στις συντελούμενες αλλαγές μιας παγκοσμιοποιημένης οικονομίας. Μέλημα μας μέσα από τη λειτουργία του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ρήγα Φεραίου είναι να προσφέρουμε στους πολίτες/δημότες ευκαιρίες μάθησης, με στόχο την ανάπτυξη ικανότητας προσαρμογής στις συνθήκες αυτές, αλλά και την παράλληλη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους», αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Ρήγα Φεραίου κος Γκογκινούδης Τριαντάφυλλος, αρμόδιος για τα θέματα Παιδείας.
Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης, οποία διατίθεται στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ρήγα Φεραίου, αλλά και σε ηλεκτρονική μορφή μέσω του site του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Απαραίτητη επίσης είναι και η υποβολή φωτοτυπίας της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου.
Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8, που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους .

Για πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε καθημερινά 9:00- 13:00 στο ΚΔΒΜ Δήμου Ρήγα Φεραίου (εντός ΚΕΠ-Ρήγα Φεραίου 64)
Τηλ. 2425024290
Υπεύθ. Αντιδημαρχος: Γκογκινούδης Τριαντάφυλλος τηλ. 6977663200
Υπεύθ. Εκπαίδευσης: Ζήση Αντιγόνη τηλ. 6977064213
email: kdvm201@gmail.com

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων 15-10-2014

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.