Ιερός ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Καναλίων

0
643 views

kalo-pasxaΠασχαλινό μήνυμα του αιδεσιμότατου Αθανασίου Ι. Σκοπιανού
Αρχιερατικού Επιτρόπου Καναλίων και εφημέριο του ιερού ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Καναλίων

Ἀναστὰς ὁ Ἰησοῦς ἀπὸ τοῦ τάφου καθὼς προεῖπεν, ἔδωκεν ἡμῖν τὴν αἰώνιον ζωὴν καὶ μέγα ἔλεος!

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι. Ν. Κοιμ. Θεοτόκου Καναλίων σας εύχεται ο Αναστάς Ιησούς να δίνει ό,τι καλό, ό,τι αγαθό, ό,τι ευγενές ποθεί ειλικρινά από τα βάθη της ψυχής του ο κάθε ένας από σας και την οικογένεια σας. Ως άλλες αναστάσιμες λαμπάδες κι εσείς κοινωνώντας με το Άγιο Φώς να μεταλαμπαδεύσετε το Φώς της Αληθείας και της αγάπης Αυτού στον υπόλοιπο κόσμο που εμμένει να επιμένει ότι ο θάνατος είναι η φυσική κατάληξη των όντων βάζοντας φωτιές καίγοντας και καταστρέφοντας ό,τι βρίσκει στο πέρασμα του ακόμη και σήμερα.

Χριστός Ανέστη και κοντά σε Αυτόν όποιος ζεί την πίστη Αυτού την φωτιά την μεταβάλλει σε θερμότητα, την θερμότητα σε ενέργεια, την ενέργεια σε δημιουργία κι έτσι προβαίνει ο καθένας αντί σε καταστροφικές ενέργειες σε έργα αγάπης.

Ο Θεάνθρωπος Ιησούς με το θάνατο Του έφερε πίσω πάλι την Ζωή και την αφθαρσία σε αυτόν τον φθαρτό κόσμο από την αμαρτία. Όποιος πιστεύσει λοιπόν σ΄ Αυτόν σε τούτη τη ζωή την για πολλούς φθαρτή…πέραν ότι θα κάνει έργα αθάνατα όπως οι άγιοι εις μνημόσυνον αιώνιον, και ο ίδιος… όταν έρθει η ώρα του να πεθάνει δεν θα πεθάνει αλλά θα συνεχίσει να ζεί όπως το βεβαιώνει και ο Κύριος «ο πιστεύσας εις εμέ, κάν αποθάνει ζήσεται».
Χριστός Ανέστη.

Μετά θερμών πασχαλίων ευχών και πατρικής αγάπης
Ο Αρχιερατικός Επίτροπος Καναλίων και εφημέριος του ιερού ναού Αιδ/τος Αθανάσιος Ι. Σκοπιανός

 

agios-nikolaos-kanalion-lithoi

(Συλλογή λίθων που «αποκυλίσθηκαν» εκ του μνημείου του αγίου Νικολάου. Εκτός από «μεγάλοι σφόδρα», στην περίπτωση μας ήταν και πολλοί… Κι όμως μαζί με τον Κύριο,… ανέστη και ο άγιος Νικόλαος αυτή τη φορά στο ρόλο του ευσχήμονα Ιωσήφ, με την συνδρομή του κου Αναστασίου Βουρδέρη, εργολάβου μηχ/κου, και τον ρόλο των μυροφόρων γυναικών Μαρίας Μαγδαληνής, Μαρίας του Ιακώβου και Σαλώμης οι κυρίες του ΥΠ. ΠΟΛ/ΜΟΥ αντίστοιχα, κα Στυλλιανή Μενδώνη,, κα Ιφιγένεια Παπαδοπούλου και Νίκη Σαλεμή.

Υ.Γ.
Σας ενημερώνουμε ότι τα θυραρανοίξια του ναού θα τελεστούν στις 30 Απριλίου ημέρα Πέμπτη και ώρα 12μ. υπό του Σεβ/του μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνατίου και παρουσίας όλων των επισήμων και των φορέων της περιοχής.

(Τοιχογραφία βορείου τοίχου καθολικού. 18ου.αι Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Καναλίων.)

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια