Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας στα μέλη του: «Εξετάστε δωρεάν τους μη έχοντες»

0
312 views
stithoskopioΤην εξυπηρέτηση των κοινωνικών ομάδων που πλήττονται από την αναστολή λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος και την έλλειψη ρευστότητας, συστήνει στα μέλη του ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας.

Σε υλοποίηση απόφασης του ΔΣ, ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, αλληλεγγύης

προς το κοινωνικό σύνολο και πιστοί στον όρκο του Ιπποκράτη, αισθάνεται  την ανάγκη να αναφέρει τα εξής.

Λαμβάνοντας υπόψη την σοβαρή κατάσταση που διαμορφώνεται στη χώρα μας και την διαμορφούμενη αδυναμία των πολιτών να καλύψουν τις βασικές ανάγκες τους, λόγω αποστέρησης τους από την δυνατότητα πρόσβασης σε χρηματοδότησής τους από τις Τράπεζες, συστήνουμε στα μέλη μας στον Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια εξυπηρέτησης των πασχόντων συνανθρώπων μας, περιορίζοντας στο ελάχιστο τις δυσλειτουργίες που μπορεί να προκύψουν στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας.

Τους καλούμε να παρέχουν τις υπηρεσίες τους με το αίσθημα ευθύνης και προσφοράς που αρμόζει στους λειτουργούς υγείας, όπως το πράττουν μέχρι τώρα, την δύσκολη αυτή περίοδο που διέρχεται η χώρα μας.

Καλούμε όλα τα μέλη μας να συνταγογραφούν και να εκδίδουν παραπεμπτικά εξετάσεων με τον επιστημονικό τρόπο που αρμόζει, αρνούμενοι να υποκύψουν σε πιέσεις, λόγω ανασφάλειας, ασφαλισμένων για προμήθεια φαρμάκων με σκοπό την αποθήκευσή τους. Κανείς ασθενής δεν πρέπει να μείνει χωρίς θεραπεία και κανείς ασφαλισμένος χωρίς ιατρική κάλυψη.

Γι’ αυτό τον λόγο επί πλέον συστήνουμε στους ελεύθερους επαγγελματίες ιατρούς μέλη μας, να εξετάζουν χωρίς να λαμβάνουν αμοιβή από όσους είναι αδύναμοι οικονομικά και έχουν ανάγκη ιατρικής περίθαλψης, εκδίδοντας μηδενική απόδειξη τουλάχιστον μέχρι την Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015.

Ελπίζουμε και θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτή η δύσκολη για όλους μας περίοδος θα διαρκέσει όσον το δυνατόν λιγότερο.

Τέλος, καταλήγει η ανακοίνωση, ευχόμαστε να επικρατήσει σε όλα τα επίπεδα, νηφαλιότητα, ψυχραιμία, και λογική, απεμπολώντας αυτοκαταστροφικές λογικές και συμπεριφορές. Η κοινωνική συνοχή αυτήν την περίοδο πρέπει να διαφυλαχθεί πάση θυσία.

taxydromos.gr

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια