Θέμα χρόνου είναι η άφιξη των 18 αμφίβιων τεθωρακισμένων οχημάτων στο Βόλο, για τις ανάγκες της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, καθώς αναμένονται τον Δεκέμβριο ή αρχές του 2021.

Τα οχήματα είναι δωρεάν παραχώρηση από τα αμερικανικά αποθέματα, μετά από Ελληνικό αίτημα το 2018 και προσωπική παρέμβαση του τότε υπαρχηγού και νυν αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου.
Πληροφορίες του veteranos.gr αναφέρουν ότι ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ προερχόμενος από τις Ειδικές Δυνάμεις έχει βάλει σκοπό και στόχο να ενισχύσει τη Χρυσή Εφεδρεία του ΓΕΣ την Ταξιαρχία των Πεζοναυτών με τα Αμφίβια AAV7A1.

Εκτιμάται ότι η παράδοση των οχημάτων στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του 2020 ή τις αρχές του 2021 και ο αριθμός τους θα καλύπτει τις ανάγκες ενός Συγκροτήματος Αποβατικού Τάγματος, με 18 οχήματα τυπικής διαμορφώσεως, ένα διοικητικό και ένα περισυλλογής.
Το τεθωρακισμένο όχημα είχε παρουσιαστεί στην Ελλάδα στην άσκηση ΤΑΜΣ “ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 19 – ALEXANDER THE GREAT 19″ (ATG19) τον Ιανουάριο της 2019 στην ευρύτερη περιοχή του Παγασητικού Κόλπου και στο πεδίο βολής Γλαφυρών.

Ενωμένα Φροντιστήρια

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «ούτε τυχαίος φαίνεται να είναι ο σχεδιασμός για την εγκατάσταση σε Μόνιμη Βάση των δύο Αρματαγωγών στο λιμάνι του Βόλου, άσχετα αν υπάρχουν γκρίνιες στο Πολεμικό Ναυτικό».

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.