Η Google σε φακελώνει και πλέον μπορείς να δεις πώς…

0
466 views

googleΑπό δω και πέρα είναι εφικτό να κατεβάζουμε το ιστορικό αναζητήσεών μας στη Google. Όπως επισημαίνουν το ανεπίσημο Operating System Blog της Google και το Venture Beat, είναι τόσο απλό όσο το να πας στο Ιστορικό σου, πατώντας στο σηματάκι πάνω δεξιά και κλικάροντας τα ‘Downloads’.

Η Google το έκανε πραγματικότητα: μπορείς πλέον να δεις το ιστορικό σου για κάποιο διάστημα, αλλά τώρα μπορείς να το αποθηκεύσεις και σαν αρχείο JSON file, οργανωμένο ανά τρίμηνο.
Από τη στιγμή που θα ζητήσεις να το κατεβάσεις, θα ειδοποιηθείς μέσω του Gmail σχεδόν αμέσως με ένα σύνδεσμο που σε οδηγεί στο αντίστοιχο αρχείο στο Google Drive και την επιλογή να το κατεβάσεις στον σκληρό σου δίσκο σαν αρχείο Zip.
Να σημειώσουμε εδώ ότι το αρχείο περιέχει πληροφορίες από τη στιγμή που άρχισες να έχεις ανοιχτό το αρχείο κ ήσουν συνδεδεμένος στον λογαριασμό της Google.

Η ικανότητα να μπορείς να κατεβάσεις όλες σου τις αναζητήσεις είναι μία χρήσιμη προσθήκη στην στρατηγική της Google Takeout, που σκοπό έχει να διευκολύνει τους χρήστες της να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα τους, αλλά να ξέρετε, ότι το ιστορικό σας μπορεί να σας εκθέσει.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια