Η ώρα των τρακτέρ τη Δευτέρα στη Θεσσαλία…

Μπλόκα σε Ε-65, στο Αερινό, στον Τύρναβο, τον Πλατύκαμπο και τα Φάρσαλα

0
65

Κατά τόπους μπλόκα θα στηθούν Δευτέρα και Τρίτη από τους αγρότες της Θεσσαλίας οι οποίοι κινητοποιούνται με στόχο να πιέσουν την κυβέρνηση να δώσει λύσεις για τα καυτά προβλήματα που αντιμετωπίζουν το τελευταίο διάστημα και έχουν να κάνουν με το διογκωμένο κόστος παραγωγής, τις εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα τους, τον κανονισμό του ΕΛΓΑ που δεν καλύπτει τις ζημιές που έχουν υποστεί και μια σειρά από επί μέρους κλαδικά ζητήματα.

Βγάζουν τρακτέρ στον Τύρναβο

Ο κύβος ερίφθη για τους αγρότες του Τυρνάβου, οι οποίοι σε σύσκεψη που είχαν την Παρασκευή το απόγευμα στο Εμανουήλειο, αποφάσισαν να βγάλουν τη Δευτέρα τα τρακτέρ τους και να στήσουν μπλόκο έξω από τον Τύρναβο, πάνω στην ΕΟ Λάρισας- Ελασσόνας- Κοζάνης.

Η

Μιλώντας στη Θεσσαλία τηλεόραση ο πρόεδρος του Α.Σ. Τυρνάβου Στέλιος Τσικριτσής ανέφερε πως οι αγρότες συμπαρατάσσονται με τα αιτήματα της πανελλαδικής των μπλόκων, που έχουν να κάνουν με τις εξευτελιστικές τιμες στα προϊόντα τους, το αυξημένο κόστος παραγωγής, την απουσία του ΕΛΓΑ από τα προβλήματά τους, ενώ βάζουν επί τάπητος και το θέμα των αμβυκούχων με το τσίπουρο, το οποίο ο υπουργός Ανάπτυξης χαρακτηρίζει ως απόσταγμα πλέον και επισείει πρόστιμα 1000 ευρώ σε κάβες και τσιπουράδικα προκειμένου να προωθούν ως τσίπουρο μόνο αυτό των ποτοποιών

Η

Ραντεβού στον Ε-65
Eπίσης νέο «ραντεβού» στον Ε-65 για στήσιμο μπλόκου, δίνουν τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι και οι Καρδιτσιώτες αγρότες.
Ο κόμβος του Ε65 ορίστηκε ως σημείο συνάντησης των τρακτέρ, στη χθεσινή αγροτική σύσκεψη που συγκάλεσε στον Παλαμά η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, με σκοπό την οργανωτική προετοιμασία των επερχόμενων νέων κινητοποιήσεων.

Η

Απόφαση για μπλόκο στον κόμβο του Πλατυκάμπου, όπου θα παρατάξουν τα τρακτέρ τους έλαβαν και οι αγρότες από την ευρύτερη περιοχή

Τέλος απόφαση για κινητοποιήσεις έλαβαν και οι αγρότες των Φαρσάλων που θα παρατάξουν τα τρακτερ τους τη Δευτέρα στην είσοδο της πόλης απέναντι από το γήπεδο, ενώ την Τρίτη βγάζουν τα τρακτέρ στον κόμβο του Αερινού στην εθνική οδό και οι αγρότες της Μαγνησίας.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.