Η υποταγή της Νίκης Κεραμέως στη Νέα Τάξη Πραγμάτων

0
19

Αδιανόητη και αψυχολόγητη είναι η πρωτοβουλία της Νίκης Κεραμέως να υπακούσει τυφλά στη σύσταση – απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) και να ανακοινώσει ότι στο εξής θα σταματήσει η καταγραφή των στοιχείων θρησκεύματος και ιθαγένειας στα απολυτήρια των μαθητών γυμνασίου και λυκείου.

Το ίδιο το υπουργείο Παιδείας, ως δημόσιος φορέας της εκτελεστικής εξουσίας, κινείται στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας, όταν δείχνει ιδιαίτερη σπουδή στην εφαρμογή αποφάσεων ανεξάρτητων Αρχών, ενώ εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις, που έχουν ισχύ υπέρτερη των αποφάσεων των ανεξάρτητων Αρχών.

Η χθεσινή καταστροφική απόφαση του υπουργείου Παιδείας ήταν μια πολιτική πρωτοβουλία που ανήκει αποκλειστικά στη Νίκη Κεραμέως, η οποία φέρει ακέραιη την ευθύνη για την εικόνα που παρουσιάζει το υπουργείο Παιδείας.

Ειδικότερα, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι σε συμμόρφωση με την υπ’ αριθ. 28/2019 Απόφαση ΑΠΔΠΧ έχει δρομολογήσει την τροποποίηση των κείμενων ρυθμίσεων προκειμένου να μην αναγράφονται πλέον το θρήσκευμα και η ιθαγένεια στα στοιχεία που τηρούνται στο σχολείο και στους τίτλους και στα πιστοποιητικά σπουδών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και στο πληροφοριακό σύστημα «myschool».

Ερωτήματα για το νόημά της δημιουργεί και η δήλωση της Νίκης Κεραμέως που συνοδεύει την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου. Συγκεκριμένα, η υπουργός, προκειμένου να αιτιολογήσει την απόφασή της να εγκρίνει την απαλοιφή θρησκεύματος και ιθαγένειας από τα απολυτήρια γυμνασίου – λυκείου, υποστήριξε :

«Στόχος μας στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων είναι να καλλιεργούμε διαρκώς ένα σχολικό περιβάλλον γνώσης, ελεύθερο, δημιουργικό, χωρίς αποκλεισμούς. Καταπολεμώντας κάθε είδους διάκριση, σεβόμενοι τις θρησκευτικές πεποιθήσεις.

Παράλληλα μεριμνούμε για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των μαθητών, σύμφωνα με το εθνικό και ενωσιακό δίκαιο».

Η βιασύνη με την οποία έσπευσε η Νίκη Κεραμέως, αν και νομικός, να υιοθετήσει την απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής φανερώνει την υπερβολική σπουδή της να επιβεβαιώσει ότι η Ν.Δ. δεν έχει το πολιτικό και ιδεολογικό σθένος να ακολουθήσει μια εθνική ατζέντα, αλλά αντιθέτως έρχεται να εφαρμόσει αποφάσεις που ούτε ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τολμούσε να δρομολογήσει, προφανώς υπολογίζοντας το πολιτικό κόστος.

Συμβιβάστηκαν
Την ερμηνεία αυτή επιβεβαίωσε προφητικά ο Νίκος Φίλης πριν από μία εβδομάδα. Ο πρώην υπουργός Παιδείας, σχολιάζοντας την απόφαση της Αρχής, επέκρινε πρόσωπα μέσα στο κόμμα του ότι «είτε συναίνεσαν και συμβιβάστηκαν με τον προκλητικό αναχρονισμό (σ.σ.: την αναγραφή ιθαγένειας και θρησκεύματος στα απολυτήρια) είτε δεν τόλμησαν να τον καταργήσουν».

Ουσιαστικά ο Νίκος Φίλης εγκάλεσε το κόμμα του ότι ρεαλιστικά υπολόγισε το πολιτικό κόστος και δεν προχώρησε στην απαλοιφή των στοιχείων ιθαγένειας και θρησκεύματος.

Η ιδεολογική προσέγγιση και η κριτική του Νίκου Φίλη στο κόμμα του είναι κόλαφος για τη Ν.Δ. και προσωπικά για τη Νίκη Κεραμέως, η οποία φαίνεται να ακολουθεί τα χνάρια της Αννας Διαμαντοπούλου και του Κώστα Γαβρόγλου στην εφαρμογή μιας εθνοκτόνας πολιτικής στην Παιδεία.

Παρέβλεψε δικαστικές αποφάσεις εν αναμονή και του ΣτΕ

Νομικό υπερβάλλοντα ζήλο επέδειξε το υπουργείο Παιδείας, σπεύδοντας να υιοθετήσει ασμένως, σαν να ήταν μια απλή δημόσια υπηρεσία και όχι φορέας άσκησης εκτελεστικής εξουσίας, την απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) για την απαλοιφή των στοιχείων ιθαγένειας και θρησκεύματος από τα απολυτήρια των μαθητών γυμνασίου και λυκείου.

Το υπουργείο Παιδείας, άγνωστο για ποιον λόγο, έκλεισε επιδεικτικά τα μάτια και υπάκουσε πειθήνια στην εξόφθαλμη ακυρότητα και την αντισυνταγματικότητα της επίμαχης απόφασης της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ΑΠΔΠΧ) και δεν έλαβε υπόψη αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις που προηγήθηκαν χρονικά.

Ειδικότερα, η Αρχή Προστασίας «ξέχασε» την απόφαση 115/2012 του Διοικητικού Εφετείου Χανίων και την πιο πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ 660/2018 για τον χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Τόσο η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Χανίων όσο και η απόφαση του ΣτΕ για τα Θρησκευτικά συγκρούονται άμεσα με το σκεπτικό της απόφασης της Ανεξάρτητης Αρχής.

Νομικό κώλυμα
Επομένως, υπάρχει νομικό κώλυμα για το υπουργείο Παιδείας. Και τα δύο δικαστήρια έκριναν ότι θα πρέπει να υπάρχει αιτιολογημένη απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών, συνεπώς ο μαθητής ή ο γονέας – κηδεμόνας του θα πρέπει να τεκμηριώσουν τον λόγο της απαλλαγής από τα Θρησκευτικά.

Η Πανελλήνια Ενωση Θεολόγων εξέφρασε την έντονη δυσφορία και ενόχλησή της για τις εξελίξεις αυτές και την πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας να εφαρμόσει την απόφαση της Αρχής προτού το ΣτΕ εκδώσει την απόφασή του για τα προγράμματα σπουδών του Κώστα Γαβρόγλου για το μάθημα των Θρησκευτικών.

Τώρα, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα δικαστικής προσφυγής με αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης της Αρχής για την απαλοιφή της ιθαγένειας και του θρησκεύματος από τα απολυτήρια που εφάρμοσε το υπουργείο Παιδείας, μια και στην απόφαση αυτή εκτός των στοιχείων υπάρχει και η πτυχή της απαλλαγής από το μάθημα των Θρησκευτικών.

Δεν είναι, επομένως, απίθανο τόσο το θέμα της ιθαγένειας – αναγραφής θρησκεύματος όσο και αυτό του τρόπου απαλλαγής από το μάθημα των Θρησκευτικών να κριθούν τελικά από το τμήμα αναστολής του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ήταν η μόνη που μπήκε φέτος στη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ

Με ακροβάτη που προσπαθεί να ισορροπήσει σε τεντωμένο σκοινί μοιάζει η Νίκη Κεραμέως. Η υπουργός Παιδείας έκανε αρνητικό… μπάσιμο στην επικαιρότητα με την αμφιλεγόμενη πολιτικά και νομικά απόφασή της να πειθαρχήσει ως υπάκουη υπάλληλος, αντί να ορθώσει ανάστημα ως πολιτική προϊσταμένη υπουργός στην απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής και να δρομολογήσει την απαλοιφή της ιθαγένειας και του θρησκεύματος από τα απολυτήρια.

Διαβάστε εδώ:  ΟΑΕΔ εποχικό επίδομα, ΟΠΕΚΑ Α21, ΚΕΑ, Εξοικονομώ κατ´ οίκον 2019

Η Νίκη Κεραμέως είναι μια νέα πολιτικός και ηλικιακά, με βάση τα χρόνια του βίου, αλλά και ως προς την πολιτική σταδιοδρομία της. Η γεννημένη το 1980 υπουργός Παιδείας έχει πίσω της μόλις πεντέμισι χρόνια κοινοβουλευτικής παρουσίας.

Δύο φορές, τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015, εξελέγη βουλευτής Επικρατείας με τη Ν.Δ., ενώ στις εκλογές του περασμένου Ιουλίου κατέβηκε πρώτη φορά με σταυροδοσία στη δύσκολη και ιδεολογικά συντηρητική περιφέρεια του Βόρειου Τομέα της Αθήνας.

Πουλέν του Σαμαρά
Προτού ο Αντώνης Σαμαράς τη φέρει στο πολιτικό προσκήνιο και τη συστήσει στη Ν.Δ. ως φέρελπι πολιτικό, η Νίκη Κεραμέως εργαζόταν ως δικηγόρος. Οι σπουδές της λαμπρές στη Σορβόνη, με ένα πέρασμα και από τη Νομική του Χάρβαρντ, αλλά και ένα διάστημα διδασκαλίας ως βοηθός στο Παρίσι.

Από εκεί επέστρεψε στην Αθήνα και ασχολήθηκε με την ενεργό δικηγορία. Παρά τη μικρή δημόσια παρουσία της, η Νίκη Κεραμέως μετράει ήδη μια παρουσία στην περίφημη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, που τόσο πολλά ακούγονται και φημολογούνται για τον ρόλο και τις παρεμβάσεις της στα εσωτερικά κρατών και κοινωνιών.

Η νυν υπουργός Παιδείας συμμετείχε στις φετινές εργασίες της λέσχης τον περασμένο Μάιο, μόλις δύο μήνες πριν από τις εθνικές εκλογές και την υπουργοποίησή της από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μάλιστα, η Νίκη Κεραμέως ήταν η μόνη Ελληνίδα πολιτικός που προσκλήθηκε φέτος στις εργασίες της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ και αυτό μόνο τυχαίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Το μυστήριο γύρω από το πρόσωπό της εντείνει η σχέση της με ΜΚΟ, που μάλιστα είχαν τεράστιες χρηματοδοτήσεις από το εξωτερικό. Για παράδειγμα, ήταν πρόεδρος της «Δεσμός».

Πολλά εκατομμύρια (!) ευρώ δόθηκαν από γερμανικές πηγές και άλλους ιδιώτες για να προωθηθούν «ανθρωπιστικές δράσεις στην Ελλάδα» μέσω του συγκεκριμένου φορέα.

Υποταγή στη νέα τάξη
Θέλουν να κρύψουν τους Αφγανούς, τους Πακιστανούς και τους λοιπούς ισλαμιστές εποίκους κάτω από το «χαλί». Αυτό θέλουν να κάνουν με τις αντεθνικές και αντιχριστιανικές αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, που «αποφάσισε» ότι δεν πρέπει να αναγράφονται ούτε το θρήσκευμα ούτε η ιθαγένεια στα στοιχεία τα οποία τηρούνται στο σχολείο και στους τίτλους και στα πιστοποιητικά σπουδών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Αντί η κυβέρνηση να πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων την «απόφαση», ξεκίνησε άμεσα να την εφαρμόζει!

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως δήλωσε για το θέμα: «Στόχος μας στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων είναι να καλλιεργούμε διαρκώς ένα σχολικό περιβάλλον γνώσης ελεύθερο, δημιουργικό, χωρίς αποκλεισμούς. Καταπολεμώντας κάθε είδους διάκριση, σεβόμενοι τις θρησκευτικές πεποιθήσεις».

Η κυρία Κεραμέως θα πρέπει να εξηγήσει στους Ελληνες, που υπερψήφισαν αυτή την κυβέρνηση έναντι της διεθνιστικής και χριστιανομάχου προηγούμενης, κατά ποίαν έννοια συνιστά «διάκριση» από την πλευρά του κράτους η αναφορά στην ιθαγένεια και στο θρήσκευμα εκάστου μαθητή σε επίσημα έγγραφα.

Επίσης, η κυρία Κεραμέως, συνεχίζοντας τη δήλωσή της, υπέπεσε και σε ακόμη ένα ατόπημα. Συγκεκριμένα, είπε: «Η αναγραφή του θρησκεύματος και της ιθαγένειας στους τίτλους και στα πιστοποιητικά σπουδών δεν είναι αναγκαία και πρόσφορη για την εξυπηρέτηση του σκοπού τους, ο οποίος συνίσταται αποκλειστικά στην παρακολούθηση της φοίτησης και τη βεβαίωση των επιδόσεων και της επιτυχούς περάτωσης των σπουδών του μαθητή». Δηλαδή, το ελληνικό κράτος σκοπεύει απλά να δίνει σε αγνώστου προελεύσεως άτομα κάποια πιστοποιητικά ότι… πέρασαν από τα σχολεία μας.

Η υπουργός Παιδείας, αλλά και το σύνολο του πολιτικού κόσμου της χώρας πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η Παιδεία της χώρας μας δεν προώρισται να πλάθει νεοταξικό κιμά, αλλά να διαπλάθει συνειδήσεις Ελλήνων. Αυτό προβλέπει και το Σύνταγμα της Ελλάδος στο άρθρο 16.2: «H Παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης, και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες».

www.vimaorthodoxias.gr

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.