Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη για την αναγνώριση προϋπηρεσίας σε επιχειρήσεις ΟΤΑ

0
403 views

xrisoveloni4Ενημέρωση από το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ζητάει η Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη σχετικά με τα αιτήματα που απασχολούν την Πανελλήνια Ένωση Εργαζομένων ΟΤΑ.

Συγκεκριμένα μετά από συνάντηση που είχε η κ. Χρυσοβελώνη με τον Πρόεδρο της Ένωσης, κ. Γ. Παπαδόπουλο και την κοινοποίηση υπομνήματος προς την ίδια, συζήτησαν τα προβλήματα των υπαλλήλων τα οποία εστιάζονται στην μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας εργαζομένων σε δημοτικές επιχειρήσεις στην βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξή τους.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο υπόμνημα, παράγεται μια μισθολογική διάκριση μεταξύ των εργαζομένων που τυχαίνει να διαθέτουν προϋπηρεσία στους ίδιους φορείς: στους μεταφερόμενους από τις επιχειρήσεις ΟΤΑ αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία τους στις επιχειρήσεις αυτές, ενώ στους προσληφθέντες μέσω διαγωνισμών ΑΣΕΠ, δεν αναγνωρίζεται η αντίστοιχη προϋπηρεσία.

Αίτημα της Ένωσης είναι να αντιμετωπιστεί η προαναφερόμενη αδικία με σχετική νομοθετική ρύθμιση στην οποία θα προβλέπεται ότι για όλο το προσωπικό των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού ο χρόνος υπηρεσίας σε αμιγείς και μικτές επιχειρήσεις αυτών, θα αναγνωρίζεται ως πραγματική προϋπηρεσία και θα λαμβάνεται υπόψη για όλες τις μισθολογικές και ασφαλιστικές συνέπειες και για τη βαθμολογική τους εξέλιξη.
Κατόπιν τούτων η κ. Χρυσοβελώνη, μέσω του Βουλευτή Ευβοίας, κ. Ν. Μαυραγάνη, κατέθεσε αναφορά στον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών με την οποία ζητάει ενημέρωση σχετικά με τα αναφερόμενα αιτήματα της Ένωσης.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια