Η εκπαραθύρωση της κ. Θάνου. Με φωτογραφική διάταξη της ΝΔ

Η εκπαραθύρωση της κ. Θάνου. Με φωτογραφική διάταξη της ΝΔ

Ο διορισμός της κας Θάνου πρ. Προέδρου του Αρείου Πάγου και άμισθης Συμβούλου του Πρωθυπουργού Αλέξη ΤΣΙΠΡΑ

στην ανεξάρτητη Αρχή Επιτροπής Ανταγωνισμού από την προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε γίνει με πολιτική προτίμηση και κριτήρια.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ έρχεται με τροπολογία με αναδρομική ισχύ που αντιβαίνει στην υπ. αριθμ. 1/2019 Οδηγία της Ε.Ε. στο Πολυνομοσχέδιο στην πρώτη της νομοθετική παρέμβαση και πρωτοβουλία να την να την αποπέμψει ουσιαστικά να την εκπαραθυρώσει εκδικητικά.

Η κ. Θάνου πρώην συνεργάτισα του κ. Τσίπρα έχει πλέον νομικό κώλυμα καθώς έχει αν και ανώτατη δικαστική λειτουργός θητεύσει σε πολιτική θέση και οφείλει να αποχωρήσει. Καθώς δεν πληρεί πλέον τα κριτήρια του νόμου.

Ο πολίτης αυτό που διαπιστώνει με τα τεκταινόμενα είναι ότι τόσο με τον διορισμό της όσο και με την αντίδραση και μεθόδευση της ΝΔ για την απομάκρυνση της ότι τα κόμματα παρεμβαίνουν ανεπίτρεπτα ενάντια στο Σύνταγμα για πολιτικές σκοπιμότητες στην ανεξαρτησία τέτοιων αρχών που επιτελούν σημαντικό έργο.

Αυτή η αντίληψη και πρακτική να τοποθετούνται ημέτεροι σε τέτοιες σημαντικές θέσεις πρέπει να καταργηθεί.
Σε καμία χώρα της Ε.Ε. πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού δεν επιλέγεται από την Κυβέρνηση με πολιτικά κριτήρια παρά μόνον με αξιοκρατία με συγκεκριμένη θητεία και περιορισμούς ή προϋποθέσεις που δεν αλλάζουν τρεις και λίγο.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΟΥΛΕΖΑΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Ο κάθε αναγνώστης του karla.news μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές.

Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του.

Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam).

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

 

 

Αναζήτηση

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο Σύνδεση

Τηλέφωνα Επικοινωνίας