«Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά» στην Μακρινίτσα

0
216 views

Ο Δήμος Βόλου και η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου διοργανώνουν το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019, ένα διήμερο επετειακό αφιέρωμα, στην ταινία «Η Δασκάλα με τα Ξανθά Μαλλιά», με αφορμή τη συμπλήρωση πενήντα χρόνων από την προβολή της. Το διήμερο αφιέρωμα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Finos Film.

«Η Δασκάλα με τα Ξανθά Μαλλιά» αποτελεί μία από τις εμβληματικότερες και εμπορικότερες ταινίες του Ελληνικού Κινηματογράφου, παραγωγής Finos Film, η οποία βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το Φθινόπωρο του 1969, ακριβώς 50 χρόνια πριν. Η ταινία, που έχουν λατρέψει γενεές και γενεές, γυρίστηκε σχεδόν εξ’ ολοκλήρου στο Βουνό των Κενταύρων, στην πανέμορφη Μακρινίτσα Πηλίου. Στις δύο ημέρες του αφιερώματος η πλατεία του χωριού θα πλημυρίσει συναισθήματα και αναμνήσεις με άρωμα από μία εποχή που νοσταλγούμε και αναπολούμε.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, έχει ως εξής:
-Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία Μακρινίτσας το αφιέρωμα θα ξεκινήσει με μουσικό καλωσόρισμα, ενώ θα ακολουθήσει προβολή της ταινίας και αναμνήσεις από τα γυρίσματα.
-Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί στο Λαογραφικό-Ιστορικό Μουσείο «Αρχοντικό Τοπάλη» ένα μουσικό αφιέρωμα στον συνθέτη της ταινίας, Νίκο Μαμαγκάκη, από μέλη της Καμεράτας του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, με παράλληλη έκθεση φωτογραφικών στιγμιότυπων.
Θα ακολουθήσουν μουσικοχορευτικά δρώμενα και μπουφές με παραδοσιακά εδέσματα, στη Πλατεία της Μακρινίτσας, ενώ την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους συντελεστές της ταινίας με τους οποίους θα μοιραστούμε αναμνήσεις και εμπειρίες από τα γυρίσματα.

Σε περίπτωση μη ευνοϊκών καιρικών συνθηκών, οι υπαίθριες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στον πολυχώρο του Δημοτικού Σχολείου Μακρινίτσας.

Χορηγός Επικοινωνίας του αφιερώματος είναι η ΕΡΤ.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια