Η γιορτή της μητέρας από τη σκοπιά μιας μαίας

ΤΗΣ ΡΑΝΙΑΣ ΓΚΟΥΡΙΤΣΑ – ΜΑΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Τ.Κ. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ

0
10

Στο σπουδαίο ταξίδι της εγκυμοσύνης, το ταξίδι που φέρνει τη ζωή, το φως, τη χαρά, την ευτυχία και γεμίζει με αγάπη κάθε οικογένεια, αξιοσημείωτο παράγοντα, διαδραματίζει ο ρόλος της μαίας.

Με προϋπηρεσία 32 ετών στο χώρο της Μαιευτικής, ούσα μητέρα και γιαγιά, υποστηρίζω βαθειά, ότι ο ερχομός ενός παιδιού, αποτελεί Θείο δώρο και ευλογία για κάθε γυναίκα. Είναι μια μοναδική και πρωτόγνωρη εμπειρία, με πληθώρα συναισθημάτων, αλλαγών και διακυμάνσεων, τόσο σε σωματικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο, η οποία, κατά την προσωπική μου άποψη, επιφέρει τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη καταξίωση στη ζωή κάθε γυναίκας, αυτή της μητρότητας.

Μητέρα, σαφώς και δεν είναι μόνο η γυναίκα που γεννά ένα παιδί.

Μητέρα, είναι και εκείνη που φροντίζει ένα μωρό, που συμμετέχει και παρακολουθεί ενεργά την αναπτυξιακή του πορεία, εκείνη που ενδιαφέρεται για τη συναισθηματική του κατάσταση, που προσπαθεί να του δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, ένα πιο σταθερό και ισορροπημένο μέλλον.

Αλλά το πιο σημαντικό, μητέρα είναι εκείνη που  προσφέρει σε κάθε παιδί απέραντη ΑΓΑΠΗ!!!

Η μαία είναι δίπλα σε κάθε μέλλουσα μανούλα. Μοιράζεται τα άγχη, τις ανησυχίες, τους φόβους και λύνει όλες της τις απορίες. Τη στηρίζει, ως γυναίκα προς γυναίκα, την ενθαρρύνει, τη φροντίζει και την προετοιμάζει, ψυχικά και σωματικά, ώστε πολύ ομαλά να δεχτεί το νέο της ρόλο και να ξεκινήσει ο νέος κύκλος της ζωής της.

Η μητρότητα αλλάζει όλη μας τη ζωή. Αλλάζει απόψεις, αξίες και ιδανικά, ωριμάζει και βοηθάει κάθε γυναίκα να εξελιχθεί. Ενώνει κάθε ζευγάρι και το βοηθάει να αναγνωρίσει το πραγματικό νόημα στη ζωή, αυτό της οικογένειας και της μητρότητας!

Χρόνια Πολλά στις μανούλες όλου του κόσμου!

Χρόνια Πολλά Μαμά!!!

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.