Η βιομηχανία λιπασμάτων YARA ανοίγει εργοστάσιο λιπασμάτων στην Β΄ΒΙΠΕ

Η βιομηχανία λιπασμάτων YARA ανοίγει εργοστάσιο λιπασμάτων στην Β΄ΒΙΠΕ

Ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον αλλά και προσδοκίες για εργασία σε πολλούς άνεργους συμπολίτες, προσέφερε το χθεσινό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας ΜΑΓΝΗΣΙΑ, για την νέα βιομηχανική μονάδα, που αναμένεται να ξεκινήσει την λειτουργία της (άγνωστο ωστόσο, πότε ακριβώς) στην Β. ΒΙΠΕ στα όρια ουσιαστικά του δήμου Ρήγα Φεραίου.

Πρόκειται για την βιομηχανία YARA που ειδικεύεται στον χώρο των λιπασμάτων, η οποία μάλιστα, διαφημίζει ήδη την ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων του νέου εργοστασίου στον Βόλο, στο site που διαθέτει η πολυεθνική εταιρεία.

Το τηλεφωνικό κέντρο της εφημερίδας πήρε «φωτιά» χθες, από τα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα συμπολιτών, που ζητούσαν λεπτομέρειες και στοιχεία, τόσο για την ταυτότητα του εργοστασίου, όσο και τον τρόπο που θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι μέχρι σήμερα η επιχείρηση, δεν έχει προχωρήσει σε ευρεία δημοσίευση αναζήτησης εργαζομένων, ενώ και στο site της εταιρείας, στην επιλογή θέσεις εργασίας στην Ελλάδα, δεν υπάρχει τελική επιλογή θέσεων.

Ωστόσο, ασφαλείς πληροφορίες της «ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ», αναφέρουν ότι κάποιες πρώτες συζητήσεις, με συμπολίτες που διαθέτουν συγκεκριμένες γνώσεις και προσόντα έχουν γίνει με υπευθύνους της εταιρείας στην Ελλάδα, στην διάρκεια των προηγούμενων μηνών, καθώς υπήρχαν επισκέψεις ελέγχου των εργασιών για το στήσιμο του εργοστασίου, το οποίο θα αναπτύξει στην περιοχή μας και γραφεία. Εκτιμάται ότι σταδιακά οι θέσεις που θα δημιουργηθούν θα είναι αρκετές δεκάδες.

Η κατασκευή
Το έργο ανέγερσης του εργοστασίου, ανατέθηκε από τη YARA HELLAS AE στην «Μπαλλιάν Τεχνική», που δραστηριοποιείται στο χώρο των κατασκευών για πελάτες του ιδιωτικού τομέα και αφορούσε στη σύνταξη μελέτης εφαρμογής και στην κατασκευή μονάδας αποθήκευσης και συσκευασίας λιπασμάτων στην Β’ ΒΙ.ΠΕ Βόλου. Οι εγκαταστάσεις όπως έγραψε ήδη η «ΜΑΓΝΗΣΙΑ», ανεγέρθηκαν σε γήπεδο επιφάνειας 35 στρεμμάτων και περιλαμβάνουν την κατασκευή του κυρίως βιομηχανικού κτιρίου επιφάνειας 8.500 τ.μ, του κτιρίου διοίκησης και βοηθητικών χώρων, όπως επίσης και την πλήρη αξιοποίηση του περιβάλλοντος χώρου.
Η εταιρεία ανέλαβε τη σύνταξη της κατασκευαστικής μελέτης και την αποπεράτωση των έργων πολιτικού μηχανικού εντός δέκα μηνών.

Η εταιρεία
Η Yara συμπληρώνει τα 20 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα. Το Νοέμβριο του 1997 ξεκίνησε ως Hydro-Agri Ελλάς και το καλοκαίρι του 2004 μετασχηματίζεται σε Yara Ελλάς. Το φθινόπωρο του 2004 ξεκίνησε ο περαιτέρω εμπλουτισμός του χαρτοφυλακίου των προϊόντων της. Το διάστημα 2008 – 2013 η Yara Ελλάς σταθεροποιείται στην ελληνική αγορά και από το 2013 μέχρι και σήμερα θεωρείται ηγέτης στην αγορά λιπασμάτων. Είναι μια νορβηγική εταιρεία που βασίζεται στη μετατροπή ενέργειας, φυσικών ορυκτών και αζώτου σε προϊόντα θρέψης για τις καλλιέργειες και σε βιομηχανικές λύσεις. Το 2017, η Yara διατηρεί τη θέση της παγκόσμια ως κορυφαίος πάροχος ανόργανων αζωτούχων λιπασμάτων και βιομηχανικών προϊόντων. Η εταιρεία θεωρείται παγκόσμιος ηγέτης στην αμμωνία, τα νιτρικά και τα ειδικά λιπάσματα.

Με συνεχή λειτουργία σε περισσότερες από 50 χώρες και πωλήσεις σε περισσότερες από 150 χώρες, η Yara έχει σημαντική θέση στην παγκόσμια αγορά λιπασμάτων και βιομηχανικών λύσεων. Η Yara Ελλάς παρέχει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο προϊόντων που προέρχονται από διάφορες μονάδες παραγωγής. Υπενθυμίζεται, ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας, έχει εγκρίνει ήδη την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και τους περιβαλλοντικούς όρους της υπό ίδρυση μονάδας συσκευασίας και αποθήκευσης, ενώ αναφέρεται ότι εκτός από τις µόνιµες θέσεις εργασίας εντός της µονάδας, άµεση είναι η σχέση και συνεργασία µε µεταφορείς, τόσο για τη µετακίνηση των Α’ υλών προϊόντων προς τη µονάδα, όσο και των τελικών προϊόντων προς τα σηµεία τελικής διάθεσης.

Ηλ. Κουτσερής από την εφημερίδα ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Ο κάθε αναγνώστης του karla.news μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές.

Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του.

Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam).

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

 

 

Search in Site

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση email σας δεν δημοσιεύετε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.