Ζητούν τη συνυπηρέτηση των εκπαιδευτικών με τους στρατιωτικούς συζύγους τους

Ζητούν τη συνυπηρέτηση των εκπαιδευτικών με τους στρατιωτικούς συζύγους τους

Την Πέμπτη 7 Ιουνίου, στο πλαίσιο ψήφισης του νομοσχεδίου για τις Δομές Εκπαίδευσης, κατατέθηκε τροπολογία από τον βουλευτή Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ Μπαλλή Συμεών και τον Βουλευτή Δράμας ΣΥΡΙΖΑ Καραγιαννίδη Χρήστο που αφορούσε τη συνυπηρέτηση Στρατιωτικών-Εκπαιδευτικών.

Στην τροπολογία που κατατέθηκε ζητήθηκε οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που είναι σύζυγοι στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων να αποσπώνται με αίτηση τους, κατά παρέκκλιση των διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας, σε εκπαιδευτική μονάδα της πόλης όπου βρίσκεται η έδρα της στρατιωτικής μονάδας ή σε εκπαιδευτική μονάδα που απέχει 20 χιλιόμετρα από την στρατιωτική μονάδα που υπηρετεί ο/η σύζυγος και για όσο υπηρετεί ο/η στρατιωτικός σύζυγος στη μονάδα αυτή.

Την τροπολογία στήριξαν και έκαναν δεκτή, οι Τομεάρχες Παιδείας της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής.

Ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου αναγνώρισε το πρόβλημα, ζήτησε να περάσει από νομική επεξεργασία και δεσμεύτηκε να κατέβει ως άρθρο σε νομοσχέδιο το αργότερο σε ένα μήνα.
Η τροπολογία που κατατέθηκε αποτελεί πάγιο αίτημα της Ένωσης Στρατιωτικών Π.Ε. Βόλου και της Ομοσπονδίας για την επίλυση ενός προβλήματος που ταλανίζει τις οικογένειες.

Οι οικογένειες των στρατιωτικών έχουν στραμμένο το «βλέμμα τους» στην δέσμευση του Υπουργού και αναμένουν την υλοποίηση της.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Ο κάθε αναγνώστης του karla.news μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές.

Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του.

Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam).

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

 

 

Search in Site

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση email σας δεν δημοσιεύετε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.