Ζητούν την βοήθεια του εισαγγελέα γιατί δεν μπορούν να βαφτίσουν παιδιά

Ζητούν την βοήθεια του εισαγγελέα γιατί δεν μπορούν να βαφτίσουν παιδιά

Αίσθηση προκαλούν οι αναφορές πολιτών στον εισαγγελέα Υπηρεσίας Πρωτοδικών Βόλου καθώς επιθυμούν να βαφτίσουν παιδιά, αλλά δεν μπορούν, καθώς σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο υπέυθυνος δημοσίων σχέσεων της Μητρόπολης Δημητριάδος

Αρχιμανδρίτης Επιφάνειος εφόσον έχουν τελέσει πολιτικό γάμο και όχι θρησκευτικό, δεν μπορούν να τελέσουν το μυστήριο της βάφτισης ως ανάδοχοι.

Ο Αρχιμανδρίτης Επιφάνειος ξεκαθαρίζει πως η μη τέλεση του μυστηρίου της βαφτίσεως από αναδόχους, που δεν έχουν τελέσει θρησκευτικό γάμο ισχύει από το 1983 και είναι απόφαση της ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και όχι της τοπικής Εκκλησίας.
Επίσης διευκρινίζει ότι το πρόβλημα αφορά τους αναδόχους και όχι τους γονείς των παιδιών, που έχουν τελέσει πολιτικό γάμο ή δεν έχουν παντρευτεί ή ακόμη συζούν με σύμφωνο συμβίωσης.Είναι φανερό πάνωτς πως η πηγή του προβλήματος είναι η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, που αναγκάζει πολλά νέα ζευγάρια να επιλέγουν τον πολιτικό γάμο και όχι τον θρησκευτικό, για οικονομικούς καθαρά λόγους.
Αποτέλεσμα όλης αυτής της κατατάστασης είναι οι ανάδοχοι να καταλήγουν στη τέλεση της πολιτικής βάφτισης.Τα παράπονα είναι καθημερινά που δέχονται οι εισαγγελείς, τόσο από τους γονείς των παιδιών, που θέλουν να βαφτιστούν, όσο και από τους επίδοξους νονούς.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Ο κάθε αναγνώστης του karla.news μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές.

Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του.

Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam).

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

 

 

Search in Site

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση email σας δεν δημοσιεύετε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.