Εύγε! Αυτό είναι το σχέδιο της Αθήνας έναντι των γερμανικών απειλών…

0
362 views

merkel-soimpleΗ ελληνογερμανική σύγκρουση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα..
Όσοι θεωρούν ότι η Ελλάδα δεν έχει πολλά “όπλα” για να αντιπαρατεθεί στην “οικονομικά ισχυρή” Γερμανία κι έχουν σπεύσει να προδικάσουν το αποτέλεσμα της “αναμέτρησης”, ίσως να πρέπει να κρατήσουν ακόμη για τους εαυτούς τους τις προβλέψεις τους.

Η ελληνική πλευρά έχει σκοπό να “χτυπήσει” την Γερμανία σ΄ έναν τομέα στον οποίο υποτίθεται ότι το Βερολίνο μας έχει …κατηγορούμενους. Κι αυτό είναι η διαφθορά. Οι πρωτες ενδείξεις γι΄ αυτή την στρατηγική εκδηλώθηκαν στον χώρο της Εθνικής Άμυνας με το έγγραφο που έστειλε το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και το “νόημα” του οποίου συνοψίζεται στην εξής θέση:

•Κανένας εξωδικαστικός συμβιβασμός με γερμανικές εταιρείες ,όπως έγινε στην περίπτωση της Siemens

•Η Ελλάδα θα παραστεί σ΄ ολες τις δίκες που γίνονται και θα γίνουν -και στην Γερμανία- και θα απαιτήσει μεγάλες αποζημιώσεις από εταιρείες αλλά και φυσικά πρόσωπα

•Ο στόχος δεν είναι τόσο η είσπραξη μεγάλων χρηματικών ποσών, αλλά η ανάδειξη με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο θόρυβο και προβολή όσων κατηγορούνται ότι διέπραξαν γερμανικές εταιρείες στον χώρο των εξοπλισμών. Και όχι μόνο.

•Οι τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις που φαίνεται ότι θα προκύψουν θα αξιοποιηθούν όχι μόνο για την είσπραξη των ποσών που θα επιδικαστούν αλλά κυρίως ως ένα από τα βασικά επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς για την διόγκωση του ελληνικού χρέους. Για το οποίο υπάρχει πάντα η άποψη -ανάμεσα σε πολλές άλλες- ότι μπορεί να κηρυχθεί επαχθές. Τα όσα φαίνεται ότι έγιναν στον χώρο των εξοπλισμών με ευθύνη και Γερμανικών εταιρειών φαίνεται ότι εξυπηρετούν αυτές τις απόψεις.

Για όλους αυτούς τους λόγους έχει δοθεί εντολή και κατευθύνσεις προς την ομάδα “αδιάφθορων” που δημιουργησε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος να δοθεί προτεραιότητα ελέγχου σ΄ όλες τις “γερμανικές συμβάσεις”. Για την ακρίβεια υπάρχει η διάθεση να “ξετιναχτούν” κυριολεκτικά όλες οι συμβάσεις με σφραγίδα Βερολίνου! Δεν θα είναι δύσκολο αφού οι γερμανικές δικαστικές αρχές έχουν ήδη προχωρήσει πολλές υποθέσεις και χωρίς να το θέλουν προφανώς βοηθούν το ελληνικό σχέδιο ανάδειξης των γερμανικών ευθυνών για το “φούσκωμα” του ελληνικού χρέους.

Όλα αυτά θα αποτελέσουν και την απάντηση της Αθήνας σ΄ όσα απίθανα ακούγονται αυτές τις ημέρες ακόμη και από στενούς συνεργάτες της Μέρκελ που με μεγάλη αλαζονεία δήλωσαν ότι η Γερμανία …έσωσε την Ελλάδα από τα ερείπια. Η Αθήνα θέλει να αποδείξει ότι …πριν την σωτηρία είχε προηγηθεί το …γκρέμισμα με “γερμανικές βόμβες διαφθοράς”.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.