Εστίαση: Το «κόλπο» με την χωρητικότητα που θα οδηγήσει τους καταστηματάρχες στην υιοθέτηση του πιστοποιητικού COVID-19

Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή των «ειδικών»

0
25

Στο «μικροσκόπιο» της επιτροπής των «ειδικών» αναμένεται να μπει σήμερα το άνοιγμα των νυχτερινών κέντρων, των εσωτερικών χώρων εστίασης και των παιδότοπων. 

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες η επιτροπή αναμένεται να συζητήσει για το θέμα της επαναλειτουργίας εσωτερικών υπαίθριων χώρων στην εστίαση από τις 19 Ιουνίου. Πρόκειται για τους χώρους εκείνους που τους έχουν κάνει εσωτερικούς για τον χειμώνα και εξωτερικούς για το καλοκαίρι.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως πιθανότατα θα δοθεί τελικά το «πράσινο» φως, όμως με περιορισμένη χωρητικότητα και με αυστηρά μέτρα. Όμως μέσα στους επόμενους μήνες και συγκεκριμένα όταν οι εμβολιασμένοι με μία δόση φτάσουν το 50% θα αλλάξουν οι συστάσεις, καθώς θα δοθεί η δυνατότητα στα καταστήματα να λειτουργούν με το 100% της χωρητικότητας τους, όμως μέσα θα είναι μόνο όσοι κατέχουν πιστοποιητικό COVID-19. 

Την ίδια χρονική περίοδο (δηλαδή όταν οι εμβολιασμοί με μία δόση φτάσουν στο 50%) θα ανοίξουν και τα νυχτερινά κέντρα, στα οποία πρόσβαση θα έχουν οι πλήρως εμβολιασμένοι ή όσοι έχουν υποβληθεί σε self test και μάλλον, όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, θα δημιουργηθεί και ένα ηλεκτρονικό αρχείο πελατών.

Ουσιαστικά η επιτροπή με αυτό τον τρόπο θα οδηγήσει τους καταστηματάρχες στο να υιοθετήσουν το πιστοποιητικό COVID-19, χωρίς όμως να γίνει νόμος του κράτους.

Από εκεί και πέρα σήμερα θα εξεταστεί το ζήτημα για άνοιγμα των παιδότοπων, επίσης από τις 19 Ιουνίου, όπως και εκείνο της αύξησης του ορίου των ατόμων μέσα στα καταστήματα.

Ακόμη, η επιτροπή θα κληθεί να εισηγηθεί και για τα εστιατόρια σε εμπορικά κέντρα τα οποία είναι κλειστά, για το εάν θα μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν από 19 Ιουνίου με αυστηρούς, βέβαια, κανόνες και τεχνητό αερισμό αλλά και για τα λούνα πάρκ, τα οποία αναμένεται να ανοίξουν με τη χρήση μάσκας, με θερμομέτρηση των πελατών και επίσης με αυστηρούς κανόνες.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.