Αναπάντητα ερωτήματα και έντονο προβληματισμό προκαλεί η στάση της ΔΕΥΑΡΦ σε ότι αφορά την αντιμετώπιση και τον χειρισμό του θέματος της ανόρυξης της γεώτρησης του Στεφανοβικείου κι αυτό γιατί  από αρχάς 0κτωβρίου περίπου, όπου και εγκαταστάθηκε ο εργολάβος για την ανόρυξη της υδρευτικής γεώτρησης στη θέση ‘’Εικοσάρια Σαριγκιόλ’’, ζήσαμε ένα σήριαλ που τελικά κατέληξε σε μια αμφιβόλου εγκυρότητας πρόταση.

Πιο συγκεκριμένα ο ανάδοχος του έργου μετά από ένα μήνα περίπου από την εγκατάστασή του χωρίς να έχει κανένα πρόβλημα, κι ενώ βρισκόταν γύρω στα 280 μέτρα ,ζήτησε από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου με το υπ’ αριθμ΄ 9472|01-11-2017    έγγραφό του να του επιτραπεί να κάνει δοκιμαστική άντληση χωρίς ακόμη να έχει φτάσει στο προβλεπόμενο βάθος της μελέτης που είναι τα 350 μέτρα με σκοπό να τερματίσει την ανόρυξη σ’αυτό το βάθος.

Η Τεχνική Υπηρεσία του απάντησε, ως όφειλε, πως πρέπει να συνεχίσει εκτελώντας την μελέτη κατά γράμμα. Με την παρέλευση 8 ημερών ο ανάδοχος επανήλθε με το υπ αριθμ  9680|08-11-2017 έγγραφό του και πληροφορούσε την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου πως είχε υποστεί ζημιά (έσπασε η μύτη του κοπιδιού στην τρύπα) και πως παρόλο που κατέβαλλε απεγνωσμένες προσπάθειες δεν κατέστη δυνατή η αποκατάσταση της ζημιάς(“ψάρεμα” του κοπιδιού).

Ενωμένα Φροντιστήρια

Άρα και δεν μπορούσε να συνεχίσει την ανόρυξη πέραν αυτού του σημείου και ως εκ τούτου θα έπρεπε να προβεί σε δοκιμαστική άντληση στο σημείο που βρίσκονταν επανερχόμενος έτσι στην αρχική πρόταση πριν τη ζημιά! Πολύ βολική σύμπτωση θάλεγε κανείς!

Κι ενώ η Τεχνική Υπηρεσία του απαντά και πάλι, ως όφειλε, να προχωρήσει σ’ ότι λέει η μελέτη κι αν δεν μπορεί, να προβεί σε νέα διάνοιξη ,δίπλα στην υπάρχουσα , φτάνοντας στο προβλεπόμενο βάθος των 350 μέτρων, αυτός με δική του ευθύνη τοποθέτησε σωλήνες και προέβη σε δοκιμαστική άντληση αγνοώντας τις υποδείξεις και της Τεχνικής Υπηρεσίας αλλά και της ΔΕΥΑΡΦ.

Θα περίμενε κανείς μετά από όλα αυτά, να του ζητηθεί από τις επιβλέπουσες αρχές να συμμορφωθεί με τα προβλεπόμενα. Αντ΄αυτού, σε δύο συνεδριάσεις της ΔΕΥΑΡΦ όπου σημειωτέον επανήλθε στην προεδρία ο κ. Νασίκας, (γιατί άραγε), αποφασίσθηκε μειοψηφώντας εμείς, στην  μεν πρώτη να ορισθεί επιτροπή που θα έλεγχε τα ισχυριζόμενα του αναδόχου, στην δεύτερη  δε, να επικυρωθούν όσα ισχυρίστηκε ή μη.

Στην συνεδρίαση της 20-12-2017, η επιτροπή καθώς και η Τεχνική Υπηρεσία εισηγήθηκαν, ώ του θαύματος, πως τα 50 κυβικά που παρείχε η δοκιμαστική άντληση και  μάλιστα σε στάθμη 185 μέτρων(!!!), αυτήν την εποχή όπου και δεν λειτουργεί καμία  γεώτρηση σε σχέση με τις τρεις χιλιάδες που θα λειτουργούν ακατάπαυστα από τον Μάιο και μετά, είναι αρκετά!!!

Επειδή, εμείς ήμασταν αυτοί που που υποδείξαμε τη θέση, εντάξαμε και εξασφάλισαμε την χρηματοδότηση του έργου,  κατασκευάσαμε αγωγό 9χλμ περίπου, και δημοπρατήσαμε  την υδρευτική γεώτρηση κι όλα αυτά, κατεβάζοντας τον κόσμο στους δρόμους, λέμε πως πρέπει να εκτελεστεί απαράβατα η μελέτη στο σύνολό της (βάθος 350 μέτρα) ώστε να λυθεί το πρόβλημα της υδροδότησης του Στεφανοβικείου για τις επόμενες δεκαετίες.

Επειδή εσείς, το μόνο που κάνατε ήταν να νοικιάσετε μια γεώτρηση ενός δικού σας δημ.συμβούλου που σε τελική ανάλυση κι αυτόν κοροιδέψατε, αφήνοντάς τον με οφειλές άνω των 60.000 ευρώ, σας καλούμε την ύστατη ώρα  να μην λοξοδρομήσετε ούτε βήμα από την αρχική μελέτη  γιατί  στο μέλλον μπορεί να μας κοστίσει  πολύ ακριβά…

Ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης δήμου Ρ.Φεραίου

Πάσχος      Στ.   Χαράλαμπος

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.