Ερωτευμένη με φίλο – Συμβουλές

0
505 views

eroteymeni-me-filoΤο θέμα της φιλίας και γενικότερα της σχέσης που μπορεί να αναπτυχθεί ανάμεσα σε έναν άντρα και σε μια γυναίκα είναι ένα μεγάλο θέμα. Πιο μεγάλο ζήτημα και θέμα συζήτησης όμως αποτελεί ο έρωτας που είναι πολύ πιθανό να προκύψει μεταξύ φίλων. Η πλειοψηφία των περισσοτέρων γυναικών άλλωστε με το πέρασμα των χρόνων παύει να πιστεύει στην φιλία μεταξύ ενός άντρα και μίας γυναίκας και αυτό όχι άδικα. Οι περισσότερες από εμάς σίγουρα κάποια στιγμή είτε έχουμε ερωτευτεί τον φίλο μας είτε μας έχει ερωτευτεί εκείνος. Και εκείνη τη στιγμή ακριβώς ξεκινάνε τα μπερδέματα, τα προβλήματα, οι σκέψεις οι αμφιβολίες και πολλά ακόμα συναισθήματα και καταστάσεις τα οποία καλούμαστε να βάλουμε σε μια σειρά και να αντιμετωπίσουμε.

Ερωτευμένη με φίλο μπορεί σίγουρα να ήσουν στην παιδική σου ηλικία, η αργότερα στην εφηβεία σου να σου άρεσε πολύ ένα αγόρι ή ακόμα και στο πανεπιστήμιο να ήσουν ερωτευμένη με φίλο από την σχολή σου. Εάν σου έχει συμβεί έστω και μια φορά, τότε σίγουρα ξέρεις πόσο δύσκολο είναι και να του το πεις αλλά και να διαχειριστείς την οποιαδήποτε απάντηση ή απόφαση. Το να είσαι ερωτευμένη με φίλο έχει μόνο δύο πιθανές καταλήξεις ή όλα θα οδηγήσουν σε μία υπέροχη σχέση ή σε μια καταστροφή. Αυτά και άλλα πολλά που θα πρέπει να γνωρίζεις για το τι πρέπει να κάνεις όταν νιώσεις ότι είσαι ερωτευμένη με φίλο θα αναλύουμε στην συνέχεια του συγκεκριμένου άρθρου.

Ερωτευμένη  με φίλο ή μήπως όχι;

Έχεις αρχίσει να νιώθεις κάτι παραπάνω για τον φίλο σου και έχεις αρχίσει να πιστεύεις ότι είσαι ερωτευμένη μαζί του. Πόσο σίγουρη είσαι όμως ότι αυτό που νιώθεις είναι έρωτας; Πόσο σίγουρη είσαι ότι απλά δεν έχεις μπερδέψει την οικειότητα που προκύπτει και το συναισθηματικό δέσιμο σας με αποτέλεσμα να νομίζεις ότι είσαι ερωτευμένη με φίλο; Αυτά τα ερωτήματα τα θέτουμε για σκέψη γιατί πολλές γυναίκες μπερδεύουν ή απλά παρερμηνεύουν την προσοχή, την οικειότητα αλλά και τα συναισθήματα που προκύπτουν κατά την διάρκεια μιας φιλίας. Πρέπει λοιπόν να είσαι σίγουρη ότι αυτό που νιώθεις είναι ότι είσαι ερωτευμένη με το φίλο σου.

Η φιλία σύμφωνα με τους ψυχολόγους είναι η κατάσταση μιας σχέσης η οποία έχει πολλά συναισθήματα κατά περιόδους. Άλλωστε το 99% των ανθρώπων που έχουν ερωτηθεί εάν έχει περάσει ποτέ από το μυαλό τους το ενδεχόμενο να κάνουν σχέση με τον φίλο ή την φίλη τους ή εάν έχουν σκεφτεί ερωτικά τον φίλο τους ή την φίλη τους έχουν απαντήσει θετικά. Σκεφτείτε ότι σίγουρα και εσείς φευγαλέα και προς στιγμήν έχετε σκεφτεί για κάθε φίλο σας πως θα ήταν εάν είχατε σχέση μαζί του. Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό μιας και με τον φίλο μας νιώθουμε πολύ οικεία, ασφάλεια, σιγουριά και είμαστε ο εαυτός μας. Στοιχεία που θέλουμε όλες μας για την σχέση μας, ενώ οι περισσότερες λειτουργούμε και κτητικά απέναντι στους φίλους μας. Όλα αυτά λοιπόν μπορεί να μας κάνουν να νομίζουμε ότι είμαστε ερωτευμένη με το φίλο μας.

Πως θα ξεχωρίσεις ότι είσαι ερωτευμένη με φίλο

Όπως καταλαβαίνεις είναι λίγο δύσκολο να καταλάβεις εάν αυτό που νιώθεις για τον φίλο σου είναι έρωτας ή απλά εάν έχει αναπτυχθεί μια λανθάνουσα φιλία. Για να καταλάβεις λοιπόν ότι είσαι ερωτευμένη με φίλο θα πρέπει αρχικά να προσπαθήσεις να δεις το αγόρι αυτό ή τον άντρα σαν να μην είναι ο φίλος σου. Βγάλε τελείως το φιλικό στοιχείο και δες τον σαν άντρα. Μόνο τότε θα καταλάβεις εάν είσαι πραγματικά ερωτευμένη ή εάν απλά έχεις μεγεθύνει το αίσθημα της φιλίας. Επίσης εάν για παράδειγμα βγαίνεις ραντεβού και σκέφτεσαι εκείνον μόνο και τον βλέπεις και η καρδιά σου χτυπά σαν τρελή τότε δεν χρειάζεσαι κάποια άλλη απόδειξη για να σιγουρευτείς ότι είσαι ερωτευμένη με φίλο. Τώρα απλά πρέπει να αποφασίσεις εάν θα θυσιάσεις την φιλία για τον έρωτα.

Ερωτευμένη με φίλο ή φιλία;

Αφού λοιπόν ξεκαθαρίσεις μέσα σου ότι είσαι πραγματικά ερωτευμένη με φίλο σου δεν μένει παρά να αποφασίσεις εάν θα ρισκάρεις και θα του αποκαλύψεις τον έρωτά σου ή εάν θα μείνεις στην φιλική σας σχέση. Οι περισσότερες γυναίκες άλλωστε και πιο συγκεκριμένα τα περισσότερα κορίτσια νεαρής ηλικίας κάνουν το λάθος να μην αποκαλύπτουν τα ερωτικά συναισθήματα που νιώθουν για τον φίλο τους εγκαίρως κάτι που κατά την άποψη μας είναι λάθος.

Από την στιγμή που θα καταλάβεις ότι είσαι ερωτευμένη με φίλο το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να απομακρυνθείς με τρόπο σωστό και να πάψεις να κάνεις παρέα μαζί του αλλά και να είστε φίλοι. Άλλωστε δεν μπορείτε να είστε φίλοι από την στιγμή που τον βλέπεις ερωτικά και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το καταλάβεις. Εάν μείνεις σε αυτή τη φιλία αργά ή γρήγορα θα καταρρακωθείς ψυχολογικά, ενώ σίγουρα θα αρχίσεις να βγάζεις αρνητική συμπεριφορά και συναισθήματα που δεν θα βοηθήσουν ούτε εσένα αλλά ούτε και τον φίλο σου. Κρίμα δεν είναι να καταστρέψεις την φιλιά σου δίνοντάς της ένα αρνητικό τέλος:

Θα πρέπει όμως να ξεκαθαρίσεις εάν θα του αποκαλύψεις τον έρωτά σου για εκείνον ή εάν απλά θα απομακρυνθείς. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσεις εάν είσαι έτοιμη για την οποιαδήποτε αντίδρασή του. Μπορεί ο φίλος σου να μην νιώθει το ίδιο. Θα πρέπει λοιπόν να είσαι έτοιμη να αντιμετωπίσεις οποιοδήποτε ενδεχόμενο. Από το αρνητικό έως το θετικό.

Πως θα πεις ότι είσαι ερωτευμένη με φίλο

Εάν λοιπόν αποφασίσεις να του πεις ότι είσαι ερωτευμένη μαζί του πρέπει να βρεις τον τρόπο για να το κάνεις. Αρχικά μην προσπαθήσεις να δεις τι αισθάνεται αυτός αλλά επικεντρώσουν καλύτερα στο πως θα του δείξεις ότι εσύ είσαι ερωτευμένη μαζί του.  Ας δούμε λοιπόν το μπορείς να κάνεις:

  • Άγγιγμα: δείξε το με αγγίγματα και γενικότερες κινήσεις το ενδιαφέρον σου
  • Βλέμμα: άρχισε να τον κοιτάς πιο πονηρά και με νόημα
  • Λέξεις: άρχισε να του μιλάς πιο κολακευτικά, πέταξέ του σπόντες για σχέση και ερωτικά ραντεβού.

Γενικά κάνε ότι θα έκανες για ένα οποιοδήποτε αγόρι που ένιωθες ότι είσαι ερωτευμένη. Σαν φίλος σου που σε ξέρει θα καταλάβει τα σημάδια και θα πράξει αναλόγως. Να θυμάσαι ότι μπορεί να σοκαριστεί και να αντιδράσει περίεργα, δώσε του λίγο χρόνο και το μόνο σίγουρο είναι ότι εάν σε θέλει πραγματικά και θέλει να ξεκινήσετε μια ερωτική σχέση θα γυρίσει γρήγορα στην αγκαλιά σου.
Δυναμική γυναίκα

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Προηγούμενο άρθροΜολύβι χειλιών – 3 Συμβουλές για τέλεια χείλη
Επόμενο άρθροΤον θέλω τι να κάνω;
μμμ Κάρλα. Πολύ ωραία η πρόσκληση που μου έγινε από έναν πολύ καλό και παλιό φίλο. Είμαι το Μελανουράκι και κατά κόσμο η Κωνσταντίνα Μ., είμαι από την Ροδίτσα της διπλανής σας Λαμίας. Είμαι επαγγελματίας στα lifestyle ρεπορτάζ και από το Κάρλα μου ζητήθηκε να συμβάλω με extreme δημοσιεύσεις όπως σχέσεις, sex, γυναικεία και αντρικά θέματα και άλλα περίεργα. Φυσικά και δέχτηκα! Αν και δεν νομίζω να υπάρχει κάτι το οποίο μπορεί να αντισταθεί στον παλιό μου συμφοιτητή!