Επιχειρηματίες του Βόλου στο αυτόφωρο για ηχορύπανση

Επιχειρηματίες του Βόλου στο αυτόφωρο για ηχορύπανση

Επιχείρηση «σκούπα» της Αστυνομίας την περασμένη Παρασκευή το βράδυ στο κέντρο της πόλης. Τουλάχιστον τρεις ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης οδηγήθηκαν από τις επιχειρήσεις τους στο αυτόφωρο για λίγα ντεσιμπέλ…
Λίγο πριν τις δέκα το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, τρεις επιχειρηματίες οδηγούνταν σαν κοινοί… εγκληματίες στο κρατητήριο συνοδεία αστυνομικών.

Είχαν προηγηθεί έλεγχοι που κατέδειξαν… ηχορύπανση. Το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο για την ένταση της μουσικής είναι τα 80 ντεσιμπέλ. Μετρήσεις που έγιναν, κατέδειξαν σε κάποιες περιπτώσεις μόλις τρία ντεσιμπέλ πάνω από το όριο. Μετρήσεις στα όρια του… λάθους, δεδομένου ότι το ντεσιμπελόμετρο απορροφά και ήχους από ομιλίες θαμώνων, οδήγησαν τουλάχιστον τρεις επιχειρηματίες στο αυτόφωρο. Δύο εξ αυτών βγήκαν το ίδιο βράδυ με εντολή Εισαγγελέα, ένας όμως παρέμεινε μέχρι την επομένη το πρωί!

Τον Δεκέμβριο του 2010 ψηφίστηκε νόμος, που με σκοπό την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων μετέτρεψε όλες τις παραβάσεις της Υγειονομικής Νομοθεσίας -συμπεριλαμβανομένης της ηχορύπανσης και της υπέρβασης των ντεσιμπέλ- σε πταίσματα και δεν ακολουθούνταν η αυτόφωρη διαδικασία.

Λίγα χρόνια αργότερα μετατράπηκαν ξανά οι παραβάσεις της υγειονομικής νομοθεσίας σε πλημμέλημα. Οι προσαγωγές και ο εγκλεισμός στο κρατητήριο, ενώ η επιχείρηση μένει «ακέφαλη», είναι μόνο η μία πτυχή της περιπέτειας των καταστηματαρχών.

Σε κάθε περίπτωση ορίζεται ρητή δικάσιμος, που σημαίνει ότι οι επιχειρηματίες θα συρθούν και στις δικαστικές αίθουσες αντιμετωπίζοντας ποινές φυλάκισης έως και ένα έτος και χρηματική ποινή έως και 5.000 ευρώ.

Ενδεχόμενα πρόστιμα αλλά και παραστάσεις δικαστηρίων «γονατίζουν» οικονομικά επιχειρηματίες που ήδη εν μέσω θέρους, οπότε και η κίνηση στο κέντρο έχει μειωθεί αισθητά από τη στιγμή που άνοιξαν τα καλοκαιρινά μαγαζιά, δέχονται το τελειωτικό χτύπημα.

Ο κλάδος της εστίασης είχε αντιδράσει έντονα στην εκ νέου μετατροπή σε ποινικό αδίκημα των παραβάσεων της υγειονομικής νομοθεσίας. Καταστηματάρχες διαμαρτύρονται για τον λόγο ότι διώκονται με τέτοιον τρόπο, με βάση το γράμμα του Νόμου, και καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα πρόστιμα, αφού πρώτα περάσουν μέσα από μια ψυχοφθόρο διαδικασία.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Ο κάθε αναγνώστης του karla.news μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές.

Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του.

Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam).

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

 

 

Search in Site

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση email σας δεν δημοσιεύετε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.