Επιστολή Δημάρχου Ρήγα Φεραίου Δημήτρη Νασίκα στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Επιστολή Δημάρχου Ρήγα Φεραίου Δημήτρη Νασίκα στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Την ένταξη  των αχλαδοπαραγωγών του Δήμου σε πρόγραμμα αποζημίωσης, λόγω της φετινής  χαμηλής παραγωγής και εσοδείας ζητά ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, κ. Δημήτρης Νασίκας με επιστολή του προς τον  Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Βορίδη Μαυρουδή.

Χαρακτηριστικά, ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, μεταξύ άλλων,  αναφέρει: «Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, εκτιμώντας την πρόθεσή σας για ουσιαστική στήριξη του αγροτικού κόσμου θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε τα παρακάτω:

Στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, και κυρίως στην Κοινότητα Βελεστίνου, η αχλαδιά (κυρίως η ποικιλία Κρυστάλλι) εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί μια παραδοσιακή και σημαντική για την οικονομική ζωή της περιοχής καλλιέργεια και τα αχλάδια είναι γνωστά για την ποιότητά τους και περιζήτητα στην αγορά.

Δυστυχώς, όμως, φέτος η παραγωγή είναι χαμηλή έως πολύ χαμηλή, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να ασφυκτιούν οικονομικά και να διακυβεύεται ακόμη και το μέλλον της καλλιέργειας.

Η κατάσταση, όπως αντιλαμβάνεστε, είναι πολύ δύσκολη, ειδικά σε μια χρονική περίοδο όπου προηγήθηκε πρόβλημα στην παραγωγή αχλαδιών και τα προηγούμενα έτη, η οικονομική συγκυρία δεν είναι καθόλου ευνοϊκή  και το κόστος παραγωγής αυξάνει συνεχώς.

Έχοντας ήδη επικοινωνήσει με την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου για το συγκεκριμένο θέμα, επανερχόμενοι,  παρακαλούμε να επιληφθείτε της ένταξης των αχλαδοπαραγωγών του Δήμου μας σε κάποιο πρόγραμμα ώστε να αποζημιωθούν, προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν σε βασικές ανάγκες τους και να είναι σε θέση να συνεχίσουν την παραδοσιακή καλλιέργεια αχλαδιάς».

Την επιστολή του Δημάρχου Ρήγα Φεραίου, συνοδεύει έγγραφο του ΓΠΣ Βελεστίνου για το συγκεκριμένο θέμα.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Ο κάθε αναγνώστης του karla.news μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές.

Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του.

Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam).

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

 

 

Αναζήτηση

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο Σύνδεση

Τηλέφωνα Επικοινωνίας