ΕΠΕΙΓΟΝ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Εάν είχατε ή εάν έχετε κυνηγετικό όπλο πρέπει να διαβάσετε αυτό το άρθρο!

0
978 views

kinigos(Γράφει ένας αναγνώστης του guns-gr…..)

Αγαπητοί οπλόφιλοι και οπλοκάτοχοι, έστω και μη ηθελημένα (κληρονομιές κλπ) , σε συνέχεια τριών εξαιρετικά δυσάρεστων κατάστασεων που συνέβησαν σε φίλους οπλοκάτοχους την προηγούμενη εβδομάδα, αποφάσισα να σας γράψω το παρακάτω κείμενο.

Σας παρακαλώ να το διαβάσετε με μεγάλη προσοχή και  αντίστοιχα να το προωθήσετε σε όλους όσους είχαν η έχουν κυνηγετικά όπλα.

Σύμφωνα με τον νόμο 4249/14 ,  όποιος α) έχει αδήλωτο κυνηγετικό όπλο, πρέπει να το δηλώσει , β) όποιος έχει κυνηγετικό όπλο με ληγμένη άδεια, πρέπει να την ανανεώσει.

Δίδεται 2 χρόνια περιθώριο για την σχετική διαδικασία κι εφόσον γίνει οικιοθελώς από τον πολίτη.

Kαθορίζεται παράβολο 30€.

kinigosΜετά την παρέλευση των 2 ετών , οπουδήποτε στη επικράτεια σας γίνει έλεγχος ( έστω και τροχαίος), αν ο τερματικός βγάλει ότι έχετε αδήλωτο κυνηγετικό όπλο ή κυνηγετικό όπλο με ληγμένη άδεια κατοχής,θα συμβούν τα εξής:

α) Συλλαμβάνεστε επιτόπου.

β) Γίνεται προσαγωγή στο κοντινότερο Τμήμα Ασφαλείας.

γ) Γίνεται δικογραφία.

δ) Το βράδυ θα μείνετε χωρίς κορδόνια κλειδωμένοι στο κρατητήριο παρέα με όποιον αληθινό κακοποιό έχει συλληφθεί για οποιοδήποτε αδίκημα, την συγκεκριμένη μέρα/νύχτα.

ε) Το πρωί θα γίνετε προσεσημασμένος ( έτσι θα ονομάζεστε), καθότι θα βγείτε φωτογραφίες και θα σας πάρουν αποτυπώματα, δείγμα γραφικού χαρακτήρα με κεφάλαια και μικρά γράμματα, και αν η Υπηρεσία κρίνει, και δείγμα DNA ( με την μπατονέτα από το στόμα, όπως στο CSI ). Mην γελάτε δεν είναι καθόλου αστείο…..

ζ) Το μεσημέρι, το απόγευμα ή το βράδυ (ανάλογα με τον φόρτο εργασίας του τοπικού δικαστηρίου), θα σας βάλουν χειροπέδες ανά ζεύγη( μαζί με κάποιον από τους αληθινούς κακοποιούς που είπα πιο πάνω) και θα πάτε στον εισαγγελέα για να απολογηθείτε ή το ποιό πιθανό να ζητήσετε προθεσμία μερικών ημερών για να απολογηθείτε.

Αν είστε τυχεροί, γιατί αν συλληφθείτε Παρασκευή θα μείνετε και το Σ/Κ στο κρατητήριο.

ε) Όταν θα γίνει η δίκη, η ποινή θα είναι τουλάχιστον 6 μήνες και τα αποτελέσματα θα είναι:

Μέγιστη ψυχική φόρτιση και ταλαιπωρία, το ή τα όπλα κατάσχονται, ένα χρηματικό ποσό (παράβολα, δικηγόρος, μεροκάματα) χαμένο άδικα, αλλά και το κυριότερο:

Όταν έχετε ποινή σχετική με τον νόμο περί όπλων, γράφεται στο ποινικό σας μητρώο και αφενός ανακαλούνται αυτόματα όλες οι χορηγηθείσες άδειες όπλων, αφετέρου δεν θα σας ξαναχορηγηθούν νέες.

opla1Την ανωτέρω ταλαιπωρία θα υποστείτε, ακόμα κι αν έχετε δηλώσει το ή τα όπλα σας κανονικά, αν είστε άτυχοι και !!!!!

Δεν έχει περαστεί η ανανεωθείσα άδεια στον τερματικό!

Εμφανίζεται στον τερματικό ο αριθμός του κυνηγετικού όπλου που κατέχετε ως αδήλωτο η ληγμένης αδείας, καθότι εκ παραδρομής κάποιος εκ των χειριστών έκανε ένα γράμμα ή ένα ψηφίο λάθος ή πέρασε το γραμματικό μέρος του αριθμού ως αριθμητικό πχ αντί Ο 56847 ως 056847 !!!!

Αν το έχετε πωλήσει στο παρελθόν και ο αγοραστής δεν το δήλωσε άρα φαίνεται ακόμα στην κατοχή σας ( πριν γίνει υποχρεωτική η αγοραπωλησία κυνηγετικών όπλων κατόπιν αδείας αγοράς-πώλησης).

Για να κλείσω, όσοι είχατε ή έχετε κυνηγετικά όπλα, ακόμα κι αν είστε απολύτως βέβαιοι ότι όλα είναι εντάξει, το σοφό θα είναι να το ελέγξετε, πηγαίνοντας και ζητώντας από τον χειριστή στο τοπικό Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής της μονίμου κατοικίας σας, να <χτυπήσει> στον τερματικό αν υπάρχει οποιαδήποτε εκκρεμότητα σχετική με όπλο, στο όνομά σας.

Πηγή: http://www.guns-gr.com/

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Προηγούμενο άρθροΑνωση: Διανομή το Σάββατο για αλεύρι, ελαιόλαδο, φασόλια, πορτοκάλια
Επόμενο άρθροΜ. Πάσχος: ”Ο κ. Νασίκας παίζει με το δράμα των ανέργων του Δήμου”
Δεν είναι εύκολο να μιλήσει κανείς για τον εαυτό του... Ας γνωριστούμε με τον Καυστικό λοιπόν. Με λένε Γιάννη και ανήκω στην γενιά των σαρανταπεντάρηδων. Έχω δυο μεγάλες αγάπες στην ζωή μου, την πένα μου και τις εξερευνήσεις. Ωστόσο, η επιστήμη του ελέγχου του νου ήταν πάντα το στοίχημα με τον εαυτό μου. Από τότε που με θυμάμαι, ήθελα απλά να κρίνω τα κοινά με τον δικό μου τρόπο - και τα κατάφερα. Διάβασα πολύ, θυσίασα πράγματα, προσπάθησα να γίνω όσο καλύτερος μπορούσα, και η προσπάθεια συνεχίζεται. Πνεύμα ανήσυχο και δραστήριο, δεν σταματώ να εμπλουτίζω τις γνώσεις μου, να παρακολουθώ ανελλιπώς τα δρώμενα σε όλα τα χωριά του δήμου μας και να τα σχολιάζω με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο. Ευχαριστώ τους ιδιοκτήτες του karlanews για την αποδοχή τους. Ευχαριστώ επίσης προκαταβολικά όλους εσάς που θυσιάζετε τον πολύτιμο χρόνο σας για να διαβάσετε τις απόψεις μου.