Επίσκεψη της ΟΝΝΕΔ Βόλου στη λίμνη Κάρλα

Επίσκεψη της ΟΝΝΕΔ Βόλου στη λίμνη Κάρλα

Με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας Περιβάλλοντος, κλιμάκιο της ΟΝΝΕΔ

Βόλου αποτελούμενο από τον Μόρα Αθανάσιο πρώην μέλος Κ.Ε ΟΝΝΕΔ, την Καραγιάννη Μαρία μέλος Κ.Ε ΟΝΝΕΔ, τον Ιγγλέση Χριστόφορο πρόεδρο ΟΝΝΕΔ Βόλου, τον Κουταρέλο Απόστολο Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας ΟΝΝΕΔ Βόλου, τα μέλη ΔΗΜΤΟ Βόλου Μακρυγιάννη Γεωργίου, Παντελοδήμου Νικολάου, Καίτη Κωνσταντίνου, Μαγουλιανιτη Δέσποινα και Χωμάτιδη Χριστίνα, πραγματοποίησε ενημερωτική επίσκεψη στην ευρύτερη περιοχή της Λίμνης Κάρλας μαζί με τον τέως Υπεύθυνο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Π.Ε Ν.Μαγνησίας Καραγιάννη Αθανάσιο.

Η πρώτη στάση της ενημερωτικής ξενάγησης ήταν το ανάχωμα στο δρόμο προς Κανάλια όπου έγινε παρατήρηση της χλωρίδας και πανίδας της νέας λίμνης καθώς και του έργου ανασύστασης και του αγωγού αποστράγγισης. Έγινε συζήτηση για τα ιστορικά στοιχεία, για το πως φτάσαμε στην αποστράγγιση καθώς και παρατηρήσεις για την ποιότητα των νερών της λίμνης σήμερα.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον Βυζαντινό ναό του 13ου αιώνα Αγίου Νικολάου όπου πραγματοποιήθηκε ενημέρωση απο Επίτροπο του ναού για την πλούσια ιστορία του και την άρρηκτη σύνδεση του ναού με τους κατοίκους της λίμνης στο πέρασμα των αιώνων.

Σκοπός της επίσκεψης της ΟΝΝΕΔ ΒΟΛΟΥ στο τεράστιο αυτό έργο ανασύστασης της λίμνης Κάρλας ήταν όχι μόνο η ενημέρωση αλλά και η ευαισθητοποίηση όλων μας απέναντι στην λίμνη Κάρλα, έναν από τους σημαντικούς υδροβιότοπους στην χώρα μας.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Ο κάθε αναγνώστης του karla.news μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές.

Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του.

Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam).

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

 

 

Search in Site

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση email σας δεν δημοσιεύετε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.