Επίδομα Παιδιού: Μέχρι πότε πρέπει να υποβάλετε το Α21 για την 5η δόση

Επίδομα Παιδιού: Μέχρι πότε πρέπει να υποβάλετε το Α21 για την 5η δόση

Η επόμενη δόση για το επίδομα παιδιού είναι η 5η και αφορά στο δίμηνο Σεπτέμβριος – Οκτώβριος

Ανοικτή είναι και πάλι η πλατφόρμα Α21 που υποδέχεται τις αιτήσεις Α21 για το επίδομα παιδιού, που πληρώνεται μέσω ΟΠΕΚΑ. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η επόμενη, 5η δόση του επιδόματος παιδιού θα πληρωθεί την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου, μεταξύ 25 και 27 Νοεμβρίου, όπως είχαν πληρωθεί αντιστοίχως οι προηγούμενες δόσεις.

Προκειμένου να λάβει κάποιος δικαιούχος την 5η δόση αλλά και αναδρομικά τις προηγούμενες του έτους 2018 θα πρέπει να έχει υποβάλει την αίτηση Α21 το αργότερο μέχρι τις 20 Νοεμβρίου. Την 4η δόση για το επίδομα παιδιού 2018 έλαβαν 858.892 οικογένειες σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ, από το προστατευτικό πλαίσιο του επιδόματος παιδιού ήδη καλύπτονται πάνω από 1,5 εκατομμύριο παιδιά σε όλη την Ελλάδα. Στην πληρωμή της Δ΄ δόσης τα προστατευόμενα τέκνα των εγκεκριμένων αιτήσεων ήταν 1.501.126. Επιδοτούνται, δηλαδή, 100.000 περισσότερα παιδιά από πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού.

Τον Σεπτέμβριο, τρεις μήνες, πριν ολοκληρωθούν οι αιτήσεις για το 2018, είχαν ήδη ενταχθεί στο επίδομα παιδιού 20% περισσότερες οικογένειες σε σύγκριση με όσους είχαν πληρωθεί πέρυσι την ίδια περίοδο και 10% περισσότερες οικογένειες από όσες είχαν ενταχθεί πέρυσι όλο το χρόνο στα παλαιά επιδόματα. Το μέσο μηνιαίο οικογενειακό επίδομα είναι 45% υψηλότερο από κάθε άλλη χρονιά.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Ο κάθε αναγνώστης του karla.news μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές.

Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του.

Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam).

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

 

 

Search in Site

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση email σας δεν δημοσιεύετε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.