Χαῖρε, Θετταλῶν χαρὰ ἀστασίαστε, Καναλιώτισσα,
χαῖρε, ὀλετήριον θλίψεων πάντων οἰκούντων, Δέσποινα, τὸ Πήλιον
καὶ σέμνωμα πανιερώτατον Βοιβηΐδος λίμνης,
ἧς τὸ πλήρωμα εὐσεβῶν περισκέπει ἡ χάρις σου.

Κανάλια 1943 – 2018. 75 χρόνια. Εκδηλώσεις μνήμης της  θαυμαστής διάσωσης των Καναλίων υπό της Υπεραγίας Θεοτόκου της Καναλιώτισσας

Πρόσκληση
Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καναλίων έχει την τιμή να σας προσκαλέσει να συμμετάσχετε στις λατρευτικές εκδηλώσεις επί τη 75η μνήμη διάσωσης του χωριού από την επιδρομή των βαρβάρων κατακτητών δια της θαυμαστής επεμβάσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου της Καναλιώτισσας

Ενωμένα Φροντιστήρια

Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου, την παραμονή της εορτής, στις 5μ.μ θα τελεστούν πανηγυρικός εσπερινός και αρτοκλασία.

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου, ανήμερα της εορτής,  στις 7.30π.μ. θα τελεστούν όρθρος και θεία λειτουργία και στην συνέχεια θα τελεστεί  δοξολογία για την διάσωση του χωριού – επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο και λιτάνευση της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας Καναλιώτισσας σε όλο το χωριό. Στις 5 μ.μ. θα τελεστούν εσπερινός και παράκληση της Παναγίας της Καναλιώτισσας.

Σάββατο 17 Νοεμβρίου στις 7.30π.μ. θα τελεστεί η ακολουθία του όρθρου και στις 5.00 μ.μ τέλεση Αναστάσιμου Εσπερινού του Σαββάτου και στην συνέχεια το μικρό Απόδειπνο και οι ευχές της Θείας Μεταλήψεως

Κυριακή 18 Νοεμβρίου στις 7.30π.μ. θα ψαλεί η ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία, και  στις 5 μ.μ. ο εσπερινός, ενώ  θα ακολουθήσει ομιλία από τον πρεσβύτερο Σπυρίδωνα Παγωνάρη.

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου στις 7.30π.μ. θα τελεστούν όρθρος και θεία λειτουργία και στις 4.30 μ.μ. τέλεση μυστηρίου Ιερού Ευχελαίου. Ομιλία του κ. Αντ. Φραγκούλη αφιερωμένη στόν Όσιο Γεδεών για τα 200 χρόνια από το μαρτύριό του.

Τρίτη 20 Νοεμβρίου στις 7.30 π.μ. θα τελεσθεί η Ακολουθία του Όρθρου και στις 5μ.μ. Εσπερινός της Θεοτόκου.

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου στις 7.30 π.μ. θα τελεστούν Όρθρος και Θεία Λειτουργία και στις 5 μ.μ. εσπερινός και παράκληση της Παναγίας της Καναλιώτισσας.

Mετά  το πέρας των ακολουθιών η Ιερά Εικόνα θα τοποθετηθεί στο προσκυνητάρι όπου φυλάσσεται όλο τον χρόνο.

Λήξη εορταστικών εκδηλώσεων

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.