Χαῖρε, Θετταλῶν χαρὰ ἀστασίαστε, Καναλιώτισσα,
χαῖρε, ὀλετήριον θλίψεων πάντων οἰκούντων, Δέσποινα, τὸ Πήλιον
καὶ σέμνωμα πανιερώτατον Βοιβηΐδος λίμνης,
ἧς τὸ πλήρωμα εὐσεβῶν περισκέπει ἡ χάρις σου.

Κανάλια 1943 – 2017. 74 χρόνια. Εκδηλώσεις μνήμης της  θαυμαστής διάσωσης των Καναλίων υπό της Υπεραγίας Θεοτόκου της Καναλιώτισσας

Πρόσκληση
Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καναλίων έχει την τιμή να σας προσκαλέσει να συμμετάσχετε στις λατρευτικές εκδηλώσεις επί τη 74η μνήμη διάσωσης του χωριού από την επιδρομή των βαρβάρων κατακτητών δια της θαυμαστής επεμβάσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου της Καναλιώτισσας

Ενωμένα Φροντιστήρια

Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, την παραμονή της εορτής, στις 5μ.μ θα τελεστούν πανηγυρικός εσπερινός και αρτοκλασία. Κατόπιν θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια, εντός του Πνευματικού Κέντρου, μνημείου στη μνήμη των θυμάτων των Ναζί.

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, ανήμερα της εορτής,  στις 7.30π.μ. θα τελεστούν όρθρος και θεία λειτουργία και στην συνέχεια θα τελεστεί  δοξολογία για την διάσωση του χωριού – επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο και λιτάνευση της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας Καναλιώτισσας σε όλο το χωριό. Στις 5μ.μ. θα τελεστούν εσπερινός και παράκληση της Παναγίας της Καναλιώτισσας.

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου στις 7.30π.μ. θα τελεστεί η ακολουθία του όρθρου και στις 4.30μ.μ το μυστήριο του Ευχελαίου.

Σάββατο 18 Νοεμβρίου στις 7.30π.μ. θα ψαλεί η ακολουθία του όρθρου, στις 5μ.μ. ο Αναστάσιμος εσπερινός και στην συνέχεια το μικρό απόδειπνο και οι ευχές της Θείας Μεταλήψεως.

Κυριακή 19 Νοεμβρίου στις 8 π.μ. θα ψαλεί η παράκληση της Παναγίας της Καναλιώτισσας και στις 5μ.μ. εσπερινός, ενώ  θα ακολουθήσει ομιλία από τον Οικονόμο πρεσβύτερου Σπυρίδωνα Παγωνάρη.

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου στις 7.30π.μ. θα τελεστούν όρθρος και θεία λειτουργία και στις 5μ.μ. εσπερινός των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Τρίτη 21 Νοεμβρίου στις 7.30π.μ. θα τελεστούν όρθρος και Θεία Λειτουργία και στις 5μ.μ. εσπερινός και παράκληση της Παναγίας της Καναλιώτισσας.

Mετά  το πέρας των ακολουθιών η Ιερά Εικόνα θα τοποθετηθεί στο προσκυνητάρι όπου φυλάσσεται όλο τον χρόνο.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.