Εξηγήσεις ζητά τώρα ο δήμος Ρήγα Φεραίου

0
745 views

  Το παρό αποτελεί συνέχεια του …  Αξίζει να γίνει σκουπιδότοπος η περιοχή μας;

Εξηγήσεις για την επένδυση της εταιρείας «Engal Energy S.A.», μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα ισχύος 100MW στη Β’ Βιομηχανική Περιοχή η οποία εντάσσεται στα διοικητικά όρια του Δήμου Ρ. Φεραίου, ζητά με έγγραφο που απέστειλε στην Υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Τ. Μπιρμπίλη, η δήμαρχος Ελένη Λαίτσου.    Όπως τονίζει μεταξύ άλλων, «σύμφωνα με την εταιρεία η επένδυση εντάσσεται στο πλαίσιο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας έχοντας μάλιστα χαρακτηριστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως η δεύτερη μεγαλύτερη στο τομέα αυτό.

Ως Δημοτική Αρχή έχουμε ταχθεί εξαρχής υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της λεγόμενης «πράσινης ανάπτυξης», ενώ και ως Δήμος προχωρούμε στην εγκατάσταση φωτοβολταΐκών συστημάτων στις στέγες των δημοτικών κτιρίων αλλά και των σχολείων.

Και, ενώ η ενδιαφερόμενη εταιρεία υποστηρίζει ότι δεν θα υπάρξει επιβάρυνση στο περιβάλλον και τη δημόσια υγεία, δημοσιεύματα στον Τύπο, αλλά και απόψεις που εκφράζονται από άλλους τοπικούς φορείς, επισημαίνουν ακριβώς το αντίθετο(Ψάξτε μόνοι σας στο google να δείτε, γράψτε “καύση σκουπιδιών σε κατοικημένη περιοχή”)

Είναι φυσικό ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν μπορεί παρά να προκαλέσει την έντονη αντίδρασή μας και η τοπική κοινωνία δεν θα δεχθεί σε καμία περίπτωση αυτή την επένδυση.

Μέχρι στιγμής η Δημοτική Αρχή δεν έχει από κανένα αρμόδιο φορέα επίσημη ενημέρωση, ενώ εκφράζουμε τη διαμαρτυρία μας, γιατί, ενώ το Υπουργείο γνώριζε για την επένδυση εδώ και μήνες, εντούτοις δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για ένα ζήτημα που αφορά τους δημότες».

Απάντηση Karlanews …

1) Δεν υπάρχει επιστήμονας στο δημοτικό συμβούλιο να σας εξηγήσει τι σημαίνει καύση σκουπιδιών σε κατοικημένη περιοχή;

2) Επιστήμων είσαι Κα Δήμαρχε, ψάξε στο google να δείς τι σημαίνει καύση σκουπιδιών για μας και τα παιδιά μας.

3) Ήδη έπρεπε να είχε κλείσει το θέμα  παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα. ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ. 

Αυτό το γνωρίζετε; 

http://www.irodioti.gr/content/%CE%BA%CE%B1%CF%8D%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%AE%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%B1%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B2%CE%B9%CE%BF%CE%BC%CE%AC%CE%B6%CE%B1  

Δείτε με προσοχή την ερώτηση Νο 7.  Τα συμεράσματα δικά σας‘,

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια