Ενωμένα Φροντιστήρια. Σχολιασμός των θεμάτων της έκθεσης ΓΕΛ

Ενωμένα Φροντιστήρια. Σχολιασμός των θεμάτων της έκθεσης ΓΕΛ

Eνωμένα Φροντιστήρια, Κ. Καρτάλη 64-68, Βόλος. Τηλ. 24210-33508

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΓΕΛ

Από την φιλολογική ομάδα των Ενωμένων Φροντιστηρίων

Το κείμενο του πανεπιστημιακού Δ. Μαρωνίτη, στο Βήμα της Κυριακής και που δημοσιεύθηκε τον Μάρτιο του 2009, με τίτλο Παιδεία και Εκπαίδευση είναι το σημερινό θέμα.

Σε πρώτη ανάγνωση τα θέματα φαίνονται βατά και το σίγουρο είναι ότι θα τονώσουν την ψυχολογία των μαθητών για την συνέχεια των εξετάσεων. Πρόκειται για ένα θέμα που αποτελεί την βάση της διδασκαλίας του μαθήματος σε σχέση με το ζητούμενο που αφορά την παραγωγή λόγου.

Ωστόσο, υπάρχουν και κάποια σημεία τα οποία πρέπει να προσεχθούν. Το κείμενο του Πανεπιστημιακού Δασκάλου Δ. Ν. Μαρωνίτη εμπεριέχει πυκνά νοήματα, γεγονός που προϋποθέτει αφαιρετική ικανότητα από την πλευρά του υποψηφίου για την σωστή συγγραφή της περίληψης.

Στην άσκηση επιλογής Σωστού – Λάθους χρειάζεται μεγάλη προσοχή για την κατανόηση του κειμένου και την σωστή επιλογή.

Τέλος, μια κάποια δυσκολία ίσως να αντιμετώπισαν οι υποψηφιοι στο ζητούμενο Β4 β) που αφορά τον συσχετισμο παθητικής φωνής με το ύφος του κειμένου.

Υ.Γ. Το ρηξικέλευθο για ακόμη μια χρονιά δεν ήρθε

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Ο κάθε αναγνώστης του karla.news μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές.

Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του.

Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam).

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

 

 

Search in Site

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση email σας δεν δημοσιεύετε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.