Τηλέφωνα Επικοινωνίας και καταγγελιών

Ενδιαφέρουσα ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο δήμο Ρήγα Φεραίου

Ενδιαφέρουσα ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο δήμο Ρήγα Φεραίου

Μία ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα ημερίδα  πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου και τη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης-Εργαστήριο Φιλοσοφικής Έρευνας πάνω στο Φαντασιακό το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 με θέμα” Θεσσαλία-Μακεδονία, μία διαχρονική ιστορική και φιλοσοφική προσέγγιση “.

Την έναρξη της ημερίδας κήρυξε ο Δήμαρχος Δήμου Ρήγα Φεραίου κ. Νασίκας Δημήτριος, ο οποίος καλωσόρισε τους ομιλητές στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά του δήμου και στα δύο ιστορικά πρόσωπα που αποτέλεσαν κάποιες από τις θεματικές ενότητες της ημερίδας, τον Ρήγα Βελεστινλή αλλά και την Νικησίπολις Φεραία, τη Φεραία Πριγκίπισσα που αποτέλεσε μία από τις συζύγους του βασιλιά Φίλιππου.

Πρόεδρος και συντονιστής της Ημερίδας ήταν ο κ. Δεληβογιατζής Σωκράτης, Καθηγητής Φιλοσοφίας Α.Π.Θ.  Το πρόγραμμα της ημερίδας  είχε ως εξής

1/ Δεληβογιατζής Σωκράτης, Καθηγητής Φιλοσοφίας του Αριστοτελείου Παν/μίου Θεσ/νίκης, Πρόεδρος του “Εργαστηρίου φιλοσοφικής έρευνας πάνω στο φαντασιακό” με θέμα : ” Μακεδονία-Θεσσαλία, το μη διαιρέσιμο της γης ”

2/Μαρκόπουλος Ιωάννης, Καθηγητής Φιλοσοφίας της Τεχνοεπιστήμης του  Αριστοτελείου Παν/μίου Θεσ/νίκης με θέμα :” Μακεδονία-Θεσσαλία, μία αρχαιοελληνική ιστορική σχέση και μία σχεδόν ανύπαρκτη φιλοσοφική συγγένεια”

3/ Πίκουλας Ιωάννης, Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με θέμα :” Νικησίπολις Φεραία ”

4/ Νασίκα Ζωή, Δρ. Κοινωνικής και Πολιτικής Φιλοσοφίας, Καθηγήτρια Παν/μίου των Φίλων του Λαού, με θέμα: ” Εικόνες που έχουν σημείο αναφοράς την αρχαιότητα από τη Χάρτα της Ελλάδος του Ρήγα Φεραίου ”

5/ Καρβούνης Σταύρος, Δικηγόρος – Οικονομολόγος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, με θέμα :” Οι συνταγματικές διατάξεις του Ρήγα Φεραίου και το Εθνικό Δημόσιο Χρέος “.

Μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση και δόθηκε ραντεβού για την επόμενη ημερίδα.

Ο κ. Νασίκας δώρισε στους ομιλητές βιβλία σχετικά με την περιοχή του δήμου Ρήγα Φεραίου και τη ζωή και το έργο του Ρήγα Βελεστινλή.

Δελτίο τύπου δήμου Ρήγα Φεραίου

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Ο κάθε αναγνώστης του karla.news μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές.

Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του.

Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam).

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

 

 

Search in Site

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο Σύνδεση