Εμβολιασμός σε ανασφάλιστα παιδιά ξεκίνησε στο νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας

0
476 views

emvoliasmosΠλήρες σχέδιο δράσης εφαρμόζει το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου

Ξεκίνησε ο δωρεάν εμβολιασμός άπορων και ανασφάλιστων παιδιών από το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου. Οπως ζήτησε η 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Αχιλλοπούλειο εφαρμόζει πλήρες σχέδιο δράσης για την αποφυγή επανεμφάνισης επικίνδυνων λοιμωδών νοσημάτων.

Οι εμβολιασμοί γίνονται στο Αχιλλοπούλειο και τα Κέντρα Υγείας από επισκέπτες υγείας παρουσία αρμοδίου γιατρού. Το Νοσοκομείο έχει επάρκεια σε όλα τα είδη εμβολίων όπως για Τέτανο, Κοκίτη, Ιλαρά, Πολιομυελίτιδα, Ηπατίτιδα Α και Β, Πνευμονιόκοκκου, Διφθερίτιδας, Πενταδύναμο, Εξαδύναμο, Ερυθράς, Παρωτίτιδας, Μηνιγγιτιδόκοκκου κ. α.

Το σχέδιο δράσης περιλαμβάνει τρεις κατηγορίες. Στην πρώτη περιλαμβάνονται παιδιά με βιβλιάριο απορίας. Η συνταγογράφηση των εμβολίων γίνεται είτε από παιδίατρο του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου είτε από των Κέντρων Υγείας, ενώ η συνταγή εκτελείται από το Φαρμακείο του Νοσοκομείου.

Στη δεύτερη κατηγορία περιλαμβάνονται παιδιά με ΑΜΚΑ στα οποία ο εμβολιασμός γίνεται με συνταγογράφηση από παιδίατρο του Νοσοκομείου ή των Κέντρων Υγείας ή από συμβεβλημένο γιατρό του ΠΕΔΥ και εκτελείται από ιδιωτικά φαρμακεία που είναι συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ.

Στην τρίτη κατηγορία περιλαμβάνονται παιδιά ανασφάλιστων οικογενειών χωρίς ΑΜΚΑ με συνταγολόγιο, στο οποίο αναφέρεται ότι δεν έχουν ΑΜΚΑ και συμπληρώνεται από γιατρούς του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας, ενώ η συνταγή εκτελείται από το φαρμακείο του Νοσοκομείου.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Κώστας Καραμπάτσας μετά από συνεργασία που είχε με την Παιδιατρική Κλινική και το Φαρμακείο δήλωσε ότι κανένα παιδί δεν θα μείνει χωρίς εμβόλια με στόχο να την αποφυγή επανεμφάνισης λοιμωδών νοσημάτων.

Στο Νοσοκομείο Βόλου ο εμβολιασμός θα γίνεται στο Εξωτερικό Ιατρείο της Παιδιατρικής Κλινικής.

Να επισημανθεί ότι με το πέρας των εμβολιασμών οι αναλυτικές καταστάσεις του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου θα πρέπει να σταλούν στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ταχυδρόμος

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια