Ελένη Λαΐτσου: Ανάγκη επιπλέον οδηγών ασθενοφόρου στο Κ.Υ. Βελεστίνου

Ελένη Λαΐτσου: Ανάγκη επιπλέον οδηγών ασθενοφόρου στο Κ.Υ. Βελεστίνου

Επιστολή προς Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό, κάνοντας λόγο για επιτακτική ανάγκη για επιπλέον οδηγούς ασθενοφόρου στο ΚΥ Βελεστίνου, απέστειλε η πρώην δήμαρχος Ρ. Φεραίου κα Ελένη Λαΐτσου.

Όπως σημειώνει, «Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, Το θλιβερό περιστατικό που συνέβη πριν λίγες μέρες στο Βελεστίνο και η απώλεια ζωής ενός νέου ανθρώπου, επαναφέρει ως επιτακτική ανάγκη το αίτημα για την άμεση στελέχωση του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου με επιπλέον οδηγούς ασθενοφόρου.

Ειδικότερα, εδώ και περίπου 4 χρόνια, μετά τη συνταξιοδότηση οδηγών ασθενοφόρου, το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου διαθέτει μόνο δύο οδηγούς, με αποτέλεσμα να καλύπτονται μόλις οι 10 από τις συνολικά 21 βάρδιες εβδομαδιαίως.

Το αποτέλεσμα είναι να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν περιστατικά, όπως αυτό που συνέβη πριν λίγες μέρες στο κέντρο του Βελεστίνου, όπου ένας άνθρωπος 44 χρονών έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε στο έδαφος, ενώ λίγο αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Αν και το Κέντρο Υγείας βρίσκεται λίγες εκατοντάδες μέτρα πιο μακριά, ωστόσο δεν μπόρεσε να μεταβεί στο σημείο ασθενοφόρο, επειδή η βάρδια δεν διέθετε οδηγό και έτσι εκλήθη ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από το Βόλο.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι είναι η τρίτη φορά μέσα σε ένα μήνα που θρηνούμε την απώλεια ζωής ενός νέου ανθρώπου στην περιοχή μας. Μέσα στα χρόνια της κρίσης τα παθολογικά περιστατικά με τραγική κατάληξη ακόμη και σε νέους ανθρώπους αυξάνονται, γεγονός που καταδεικνύει ότι η ανάγκη για στελέχωση του Κέντρου Υγείας, με επιπλέον οδηγούς ασθενοφόρου και 24ωρη κάλυψη είναι άμεση και επιτακτική.

Το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου εξυπηρετεί περίπου 30.000 κατοίκους εντός και εκτός Δήμου Ρήγα Φεραίου, ενώ έχει υπό την ευθύνη του και ένα τμήμα της Εθνικής Οδού. Η δικαιολογία ότι είναι το κοντινότερο Κέντρο Υγείας στο Βόλο, άρα μπορεί ορισμένες φορές να εξυπηρετηθεί από το Βόλο δεν δύναται να ισχύει, γιατί σε έκτακτες περιπτώσεις μερικά λεπτά καθυστέρησης μπορούν να στοιχίσουν μια ανθρώπινη ζωή.

Σας καλούμε λοιπόν κ. Υπουργέ, να παρέμβετε και να αναλάβετε πολιτική πρωτοβουλία για την επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος που ανησυχεί την τοπική κοινωνία προασπίζοντας έμπρακτα το δικαίωμα κάθε πολίτη στη δημόσια υγεία».

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Ο κάθε αναγνώστης του karla.news μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές.

Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του.

Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam).

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

 

 

Search in Site

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση email σας δεν δημοσιεύετε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.