Εκπαιδευτική εκδρομή στην Κάρλα και το Βελεστίνο από το 22ο Δημοτικό σχολείο

0
270 views

Εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκεαπό τη ΣΤ’ Τάξη του 22ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου με υπεύθυνες τις εκπαιδευτικούς  των δύο τμημάτων, κ.κ. Λιάππη Ελένη και Μαρικάκη Φωτεινή.

Το πρόγραμμα που ακολούθησαν οι μαθητές κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ήταν το ακόλουθο:

Αρχικά επισκέφθηκαν το Εκθεσιακό Κέντρο «ΡΗΓΑΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗΣ» στο Βελεστίνο. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο χώρο από ξεναγό, άρτια καταρτισμένο, ο οποίος μίλησε στα παιδιά και έδωσε πολλές πληροφορίες  σχετικά με τη ζωή και το έργο του Ρήγα Βελεστινλή.

Στη συνέχεια, στο πλαίσιο περιβαλλοντικού προγράμματος, ακολούθησε παρατήρηση πουλιών στη λίμνη Κάρλα. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για την ιστορία τηςλίμνης αλλά και τη σπουδαιότητα του οικοσυστήματος από περιβαλλοντολόγους και βιολόγους.

Τα παιδιά είχαν τη χαρά να παρατηρήσουν πουλιά με τηλεσκόπια και κιάλια αλλά και να φωτογραφηθούν με τον δήμαρχο Ρήγα Φεραίου, κ. Δημήτρη Νασίκα.

Τέλος, οδηγήθηκαν στο Κέντρο Φυσικής Ιστορίας  και Πολιτισμού Λίμνης Κάρλας και Μαυροβουνίου στα Κανάλια. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τη ζωή των ανθρώπων της λίμνης, τον λιμναίο πολιτισμό και πως η λίμνη είναι ένας προστατευμένος τόπος στο πλαίσιο του φορέαNatura 2000.

Το σχολείο ευχαρίστησε το δήμο Ρήγα Φεραίου για την τόσο  εποικοδομητική ξενάγηση στην περιοχή και ανανέωσαν το ραντεβού τους για μια νέα επίσκεψη την χρονιά που ακολουθεί.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια