Εκδήλωση στη μνήμη του Φώτη Κόντογλου. Κυριακή 12.7.15 στο Ναό του Αγ. Νικολάου Καναλίων

0
532 views

kontoglouΤο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Καναλίων σας προσκαλούμε στην εκδήλωση «Μνήμη Φώτη Κόντογλου», που θα πραγματοποιηθεί τη Κυριακή 12 Ιουλίου 2015 & ώρα 8.00μ.μ. στο βυζαντινό ναό του αγίου Νικολάου Καναλίων με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 50 χρόνων από το θάνατο του μεγάλου έλληνα συγγραφέα και αγιογράφου

Φώτη Κόντογλου.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τα εξής:

7:30 μ.μ. Υποδοχή του παραρτήματος και σύντομη ξενάγηση στον ιερό ναό.

8:00 μ.μ. Τέλεση του Μικρού Αποδείπνου και Τρισάγιο στη μνήμη του συγγραφέα και αγιογράφου Φώτη Κόντογλου.

8:30-9:00 μ.μ. Σύντομη αναφορά στη ζωή και το έργο του μεγάλου έλληνα συγγραφέα και αγιογράφου Φώτη Κόντογλου, από τον κύριο Γιώργο Βαρσαμά συντ/χο εκπαιδ/ κάτοικο Καναλίων.

Στη συνέχεια η κα Βασιλική Τράκη – Στεργίου θα διαβάσει ένα σύντομο διήγημα του τιμώμενου συγγραφέα με τίτλο «Η ευλογημένη πλάση. Περπατώντας στην εξοχή».

Επίτιμος προσκεκλημένος στην εκδήλωση θα είναι το παράρτημα της θεατρικής υποκριτικής «Master Class» της Διεθνούς Ακαδημίας Θεάτρου «Stanislavski» που εδρεύει στον ΕλληνοΡωσικό Πολ/κό Σύλλογο Φιλίας και συνεργασίας του Νομού Μαγνησίας στο Βόλο, οι οποίοι και θα μας μιλήσουν στο τέλος για την δράση του παραρτήματος της θεατρικής ομάδος υποκριτικής αυτής ομάδας. Η Βραδιά θα κλείσει με την προβολή της ασπρ/ρης ταινίας γαλλικής παραγωγής «Απαγορευμένα παιχνίδια»(διαρκ.84΄) που είναι γυρισμένη βάση της μεθόδου Stanislavski.

Εκ του εκ/κου Συμβουλίου

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Προηγούμενο άρθροΕκδήλωση στο Kεραμίδι την Κυριακή 12-7-2015
Επόμενο άρθροΣτη χωματερή λόγω έλλειψης ρευστού 100 τόνοι μήλα Πηλίου
Δεν είναι εύκολο να μιλήσει κανείς για τον εαυτό του... Ας γνωριστούμε με τον Καυστικό λοιπόν. Με λένε Γιάννη και ανήκω στην γενιά των σαρανταπεντάρηδων. Έχω δυο μεγάλες αγάπες στην ζωή μου, την πένα μου και τις εξερευνήσεις. Ωστόσο, η επιστήμη του ελέγχου του νου ήταν πάντα το στοίχημα με τον εαυτό μου. Από τότε που με θυμάμαι, ήθελα απλά να κρίνω τα κοινά με τον δικό μου τρόπο - και τα κατάφερα. Διάβασα πολύ, θυσίασα πράγματα, προσπάθησα να γίνω όσο καλύτερος μπορούσα, και η προσπάθεια συνεχίζεται. Πνεύμα ανήσυχο και δραστήριο, δεν σταματώ να εμπλουτίζω τις γνώσεις μου, να παρακολουθώ ανελλιπώς τα δρώμενα σε όλα τα χωριά του δήμου μας και να τα σχολιάζω με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο. Ευχαριστώ τους ιδιοκτήτες του karlanews για την αποδοχή τους. Ευχαριστώ επίσης προκαταβολικά όλους εσάς που θυσιάζετε τον πολύτιμο χρόνο σας για να διαβάσετε τις απόψεις μου.