Εκδήλωση για την υγεία από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου

0
537 views

Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση ανοιχτή για το κοινό, θα πραγματοποιηθεί στο Κ.Α.Π.Η. Βελεστίνου, με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για κάποιες σημαντικές παθήσεις των οφθαλμών, όπως είναι η ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας και οι επιπλοκές του σακχαρώδη διαβήτη στους οφθαλμούς.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Κ.Α.Π.Η. Βελεστίνου, στις 22 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 10:00 π.μ. Τηλ. επικοινωνίας: 24253-50017.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει προληπτικός έλεγχος του βυθού οφθαλμού (βυθοσκόπηση με ειδικά μηχανήματα – ψηφιακές κάμερες βυθού), σε όποιον το επιθυμεί, από ειδικά εκπαιδευμένους Επαγγελματίες Υγείας, για τη διερεύνηση ύπαρξης πρώιμων ή και προχωρημένων ευρημάτων των παραπάνω νόσων.

Παράλληλα θα γίνει ενημερωτική ομιλία με θέμα: Διαβήτης και επιπλοκές από τον γνωστό ενδοκρινολόγο Δεμισλή Κωνσταντίνο και τον κ. Βαγγελόπουλο Ιωάννη, Οφθαλμίατρο Χειρούργο ειδικός για παθήσεις ωχράς κηλίδας.

Η εκδήλωση γίνεται με πρωτοβουλία του Δήμου Ρήγα Φεραίου και έχει τη στήριξη όλων των υπηρεσιών, σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου. Ο δήμαρχος Δημ. Νασίκας με αφορμή την εκδήλωση τόνισε ότι στόχος της νέας δημοτικής αρχής είναι η στήριξη και η προώθηση πολιτικών πρόληψης της Υγείας. «Η τοπική αυτοδιοίκηση – ανέφερε χαρακτηριστικά – μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει καίριο ρόλο στον τομέα της πρόληψης της Υγείας μέσα από την υιοθέτηση πρακτικών και την υλοποίηση ολοκληρωμένων προγραμμάτων προσυμπτωματικού ελέγχου για αυτό και ο Δήμος Ρήγα Φεραίου θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης σε δράσεις που θα προωθηθούν στον τομέα της Υγείας προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και των δημοτών».

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια