Εδώ ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να αποκαταστήσει το ετοιμόρροπο νηπιαγωγείο στην “ιδιαίτερη” πατρίδα του…

0
393 views
samaras-nipiagogeio…και θέλει να σώσει την Ελλάδα!…
Ο υποψήφιος Βουλευτής Μεσσηνίας με το «ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ» και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Πύλου-Νέστορος Ηλίας Κανάκης, σε ανοικτή επιστολή του επισημαίνει την… τριτοκοσμική εικόνα που παρουσιάζει η Σχολική Μονάδα  στην οποία συστεγάζεται το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο του Δ.Δ. Βλαχόπουλου

του Δήμου Πύλου –Νέστορος.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του ο κ. Κανάκης αναφέρει:
«Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να εκφράσω την αγανάκτηση μου  για την αθλιότητα που βιώνουμε εξαιτίας της τριτοκοσμικής εικόνας που παρουσιάζει η Σχολική Μονάδα  στην οποία συστεγάζεται το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο του Δ.Δ. Βλαχόπουλου του Δήμου Πύλου –Νέστορος.
Το συγκεκριμένο κτίριο από σχολικό διδακτήριο τείνει να μετατραπεί σε ένα απέραντο γιαπί το οποίο είναι παντελώς ακατάλληλο να φιλοξένει  μικρούς μαθητές και υποβαθμίζει στο σύνολό της την παρεχόμενη εκπαίδευση ,η οποία σημειωτέο  αποτελεί  δημόσιο αγαθό στο οποίο δεν επιτρέπονται εκπτώσεις.
Η γενική εικόνα του κτιρίου είναι άθλια. Συγκεκριμένα από το ταβάνι της Σχολικής αίθουσας του Νηπιαγωγείου ξεκολλούν ολόκληρα κομμάτια από σοβά η πτώση των οποίων γίνεται σε ανύποπτο χρόνο και μοιραία απειλεί την σωματική ακεραιότητα των μικρών μαθητών .Επιπρόσθετα η κεραμοσκεπή της Σχολικής Μονάδας χρειάζεται άμεσα επισκευή καθώς επιτρέπει στο νερό της βροχής να εισχωρεί και να λιμνάζει εντός των σχολικών αιθουσών προκαλώντας αναρίθμητα προβλήματα που σχετίζονται με την εμφάνιση πρωτοφανούς Υγρασίας και  μούχλας ,η οποία αποτελεί εστία μολύνσεως και επιφέρει σαφώς αρνητικές επιπτώσεις στην Υγεία των μαθητών προκαλώντας κυρίως αλλεργίες και αναπνευστικά προβλήματα .
Είναι σαφές ότι ένα κτίριο που έχει υποστεί τόσο σοβαρές υλικές ζημίες είναι αδύνατο να φιλοξενεί μικρά παιδιά και να θέτει καθημερινά την Ασφάλεια και την Υγεία τους σε κίνδυνο προσβάλλοντας παράλληλα  βάναυσα την εικόνα ενός ολόκληρου χωριού αλλά και την αξιοπρέπεια του συνόλου των πολιτών του.
Ποιος είναι ο ρόλος της Δημοτικής Αρχής και  πως μπορεί να εγγυηθεί την Ασφάλεια και την Υγεία αυτών των παιδιών ;
Ποιος τελικώς θα αναλάβει την ευθύνη αν κάποιο παιδί  αρρωστήσει η τραυματιστεί λόγω των συνθηκών που επικρατούν ;
Το σχολείο αποτελεί το στήριγμα και την ελπίδα της ελληνικής οικογένειας για το αύριο, για τον λόγο αυτό  δεν θα πρέπει να υποβαθμίζεται από τους αρμοδίους με αυτό τον τρόπο.
Ας ευχηθούμε λοιπόν η παρούσα  επιστολή να αποτελέσει την αφετηρία ώστε να βγουν  από την αδράνεια οι αρμόδιες Αρχές και να επιδείξουν την στοιχειώδη ευαισθησία στο  φλέγον αυτό θέμα  δίνοντας του άμεση λύση .»
Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.