Εγκαινιάζεται η Λαογραφική Συλλογή Βενέτου του Δήμου Ρήγα Φεραίου

  0
  259 views

  Η Λαογραφική Συλλογή Βενέτου που

  θα φιλοξενείται μόνιμα στο παλιό Δημοτικό σχολείο και είναι δωρεά του κ. Στέργιου Μπεφάνη θα εγκαινιαστεί την Κυριακή 4 Αυγούστου 2019 και ώρα 11.00 το πρωί.

  Τα εγκαίνια της Λαογραφικής Συλλογής θα τελέσει ο μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού, παρουσία του δημάρχου Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκα.

  Το πρόγραμμα της τελετής έχει ως ακολούθως:
  8.00 π.μ. Αρχιερατική Θεία λειτουργία στον Ι. Ν. Υπαπαντής του Χριστού, χοροστατούντος του μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού, κ.κ. Ιγνατίου
  Καλωσόρισμα, χαιρετισμός μέλους του Εκκλησιαστικού συμβουλίου του Ι.Ν. Υπαπαντής του Χριστού Χρ. Γαλάτου
  11.00-11.15 π.μ. Χαιρετισμός Δημάρχου Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκα στον προαύλιο χώρο του παλιού Δημοτικού Σχολείου Βενέτου
  11.15-11.30 π.μ. Χαιρετισμοί εκπροσώπων Αρχών Τοπικής και Κεντρικής διοίκησης.
  11.30 π.μ. Εγκαίνια της Λαογραφικής Συλλογής Βενέτου και αναμνηστικής μαρμάρινης επιγραφής, από τον μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού, κ.κ. Ιγνάτιο.
  11.40 π.μ. Καταληκτική προσλαλιά του δωρητή Στέργιου Μπεφάνη.
  12.00 μ. Παραδοσιακό κέρασμα των παρευρισκόμενων.

  Γεύμα στην πλατεία του Βενέτου.
  Με αφορμή τα εγκαίνια της Λαογραφικής Συλλογής Βενέτου ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτρης Νασίκας δήλωσε:
  «Με τη Λαογραφική Συλλογή Βενέτου που θα φιλοξενείται μόνιμα στο Κοινοτικό διαμέρισμα Βενέτου, δίνουμε έμφαση στην αξιοποίηση όλων ανενεργών δημοτικών κτηρίων που υφίσταται στα διοικητικά όρια του Δήμου μας.
  Η Λαογραφική Συλλογή Βενέτου, αποτελεί ευγενική προσφορά του κ. Στέργιου Μπεφάνη και θα δώσει ζωή στο παλιό Δημοτικό σχολείο της περιοχής.
  Πρόθεση της Δημοτικής μας αρχής είναι να παραδίδουμε στους συνδημότες μας χώρους πολιτισμού και αθλητισμού, χώροι που θα αποτελέσουν πόλο έλξης για κάθε επισκέπτη.
  Θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια όλους όσοι συνέβαλαν για την ολοκλήρωση της Λαογραφικής Συλλογή Βενέτου, μία ακόμη προστιθέμενη αξία πολιτισμού στον Δήμο μας».

  Print Friendly, PDF & Email

  Σχόλια

  σχόλια