Είχε κλειδωθεί ο ένας πιλότος έξω από το πιλοτήριο – Έριξε κάποιος το Airbus; (video)

0
545 views

airbus-atiximaΈνας από τους πιλότους του γερμανικού Airbus που συνετρίβη στις γαλλικές Άλπεις, με τραγικό απολογισμό το θάνατο 150 ανθρώπων, είχε σηκωθεί από το πιλοτήριο του αεροπλάνου και δεν κατάφερε να επιστρέψει στη θέση του πριν το αεροπλάνο προσκρούσει στο έδαφος. Ειδικός, μιλώντας στο γαλλικό BFM TV, υποστήριξε ότι κάποιος «έριξε επίτηδες το αεροπλάνο» στο βουνό, τη στιγμή που το σενάριο αυτοκτονίας συζητείται στα γαλλικά ΜΜΕ.

Την αποκάλυψη ότι ο ένας πιλότος ήταν στην ουσία κλειδωμένος, έξω από το πιλοτήριο, αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα New York Times επικαλούμενη πηγές που γνωρίζουν στοιχεία από τον καταγραφέα συνομιλιών στο θάλαμο διακυβέρνησης (μαύρο κουτί).

«Ο χειριστής που ήταν έξω από το πιλοτήριο χτυπά ελαφρά την πόρτα χωρίς να του απαντήσει κανείς», είπε ένας ερευνητής του καταγραφέα των συνομιλιών. «Και τότε χτυπά την πόρτα πιο δυνατά αλλά και πάλι δεν λαμβάνει απάντηση. Δεν υπήρξε καμία απάντηση» λέει ο ερευνητής που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

«Μπορεί κανείς να ακούσει ότι προσπαθεί να σπάσει την πόρτα», πρόσθεσε ο ερευνητής χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες . Δεν διευκρινίζεται αν ο πιλότος που είχε σηκωθεί από τη θέση του ήταν ο κυβερνήτης του αεροσκάφους ή ο συγκυβερνήτης του.

Ειδικός, μιλώντας στο BMF TV εξήγησε τη διαδικασία, και τόνισε ότι κάποιος, μέσα από το πιλοτήριο, είχε κλειδώσει την πόρτα: «Παίρνω το ρίσκο. Κάποιος έριξε το αεροπλάνο», υποστήριξε ο Ζαν Σερά το πρωί της Πέμπτης (26/03/2015) στο BFM TV, τη στιγμή που επισήμως, το Γραφείο Ερευνών και Αναλύσεων στο Παρίσι δεν έχει κάνει κάποια ανακοίνωση σχετικά με τις αποκαλύψεις.

Στη δημοσιότητα δόθηκε και ένα βίντεο που εξηγεί τη διαδικασία του κλειδώματος και του ξεκλειδώματος της πόρτας του πιλοτηρίου, στα Airbus A320.

Όπως αναφέρεται στο βίντεο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, είναι δυνατό να ξεκλειδώσει η πόρτα, απ’έξω, με τη χρήση ενός ειδικού κωδικού. Κάτι το οποίο ισχύει και στην περίπτωση που για παράδειγμα οι κυβερνήτες έχουν χάσει τις αισθήσεις τους. Υπάρχει ωστόσο το ενδεχόμενο τα άτομα που βρίσκονται στο πιλοτήριο να αρνηθούν το άνοιγμα της πόρτας, κάτι το οποίοι φοβούνται κάποιοι στην περίπτωση του Airbus της Germanwings.

Δείτε το βίντεο:

http://www.newsbomb.gr
Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια