Δ. Ρήγα Φεραίου: Σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΛΓΑ

Για τις καταστροφές των καλλιεργειών στις πληγείσες περιοχές του δήμου

Δ. Ρήγα Φεραίου: Σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΛΓΑ

Η πρωτόγνωρη για τα συνήθη δεδομένα θεομηνία που έπληξε στις 26/06/2018 τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Ρήγα Φεραίου άφησε πίσω της μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες και πάγιο κεφάλαιο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «κατόπιν άμεσης επικοινωνίας του Δήμου με τον ΕΛΓΑ, κλιμάκια του Οργανισμού, επισκέφτηκαν την περιοχή προκειμένου να ενημερώσουν τους ανταποκριτές, τους παραγωγούς και τους τοπικούς παράγοντες για το τι καλύπτεται, πώς ακριβώς πρέπει να κινηθούν, τι δικαιολογητικά απαιτούνται και ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί. Διαπιστώθηκε ότι οι ζημιές οι οποίες προκλήθηκαν αφορούν τα προγράμματα ΚΟΕ του ΕΛΓΑ.

Οι δηλώσεις γίνονται στα γραφεία της κάθε Τοπικής Κοινότητας μέχρι την Τετάρτη 12 Ιουλίου, ενώ ο Δήμος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΛΓΑ προκειμένου να διευθετηθούν όποια ζητήματα προκύπτουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, κ. Δημήτρης Νασίκας δήλωσε σχετικά: «Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΛΓΑ , προκειμένου να εξυπηρετηθούν σύντομα όσοι δημότες μας των Τοπικών Κοινοτήτων που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα αντιμετωπίζουν μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες τους. Πέρα από την αποκατάσταση των ζημιών σε ιδιοκτησίες, οικίες και κεντρικά σημεία των Κοινοτήτων, η αποζημίωση των παραγωγών εντάσσεται, επίσης, στις προτεραιότητες μας, καθώς οι καλλιέργειες αποτελούν την βασική πηγή εισοδήματος τους και συντήρησης των οικογενειών τους. Είμαστε σε αγαστή συνεργασία με τον ΕΛΓΑ στα ζητήματα που αφορούν τον αγροτικό κόσμο του Δήμου μας και, ήδη, έχουμε ζητήσει την επίσπευση των απαιτούμενων ενεργειών όλων των εμπλεκομένων φορέων για την καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών. Οι υπάλληλοι του Δήμου στα γραφεία των Τοπικών Κοινοτήτων εξυπηρετούν καθημερινά όλους τους δημότες και σκοπός μας είναι με την ομαλή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων να οδηγηθούμε γρήγορα στο επιθυμητό αποτέλεσμα αποζημίωσης των παραγωγών».

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Ο κάθε αναγνώστης του karla.news μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές.

Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του.

Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam).

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

 

 

Search in Site

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση email σας δεν δημοσιεύετε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.