Σε περισσότερους από 500.000 εργαζόμενους, οι οποίοι τελούν σε αναστολή σύμβασης εργασίας το 4μηνο Ιανουαρίου-Απριλίου θα καταβληθεί το Δώρο Πάσχα.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, που υπεγράφη από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη, το πρώτο τμήμα αντιστοιχεί στην αναλογία του δώρου Πάσχα σε όσους εργαζόμενους η σύμβαση εργασίας τους τέθηκε σε αναστολή από την 1η Ιανουαρίου 2021 έως και την 31η Μαρτίου 2021 και θα καταβληθεί από το κράτος έως την Μεγάλη Τετάρτη (28.4.2021). H αναλογία του δώρου που καταβάλλεται από το κράτος υπολογίζεται επί του ποσού της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 534 ευρώ.

Ενωμένα Φροντιστήρια

Παράλληλα τη Μ. Τετάρτη, ο εργοδότης οφείλει να πληρώσει το δεύτερο τμήμα, την αναλογία για την χρονική περίοδο κατά την οποία ο μισθωτός εργάστηκε κανονικά, πάντα εντός του 4μήνου Ιανουάριος – Απρίλιος, με βάση υπολογισμού τον ονομαστικό μισθό του.

Το τρίτο τμήμα που αφορά στο διάστημα αναστολής των συμβάσεων εργασίας από 1 Απριλίου 2021 έως 30 Απριλίου 2021, θα καταβληθεί από το κράτος στους δικαιούχους έως την 31η.5.2021.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.