Δύο νέα έργα 5,3 εκατ. ευρώ στη λίμνη Κάρλα

Δύο νέα έργα 5,3 εκατ. ευρώ στη λίμνη Κάρλα

Δυο νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 5.381.535,18 ευρώ για την εύρυθμη λειτουργία του συνόλου του έργου της ανασύστασης της λίμνης Κάρλα ξεκινούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τις συμβάσεις των έργων που υλοποιούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και φορέα Υλοποίησης την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός: «Το έργο της Κάρλας ξεκίνησε πριν αρκετά χρόνια και από την εποχή που μελετήθηκε έχουν αλλάξει πολλά. Με τα δυο νέα αυτά έργα αντιμετωπίζουμε ζητήματα της εύρυθμη λειτουργίας των έργων της λίμνης Κάρλας. Τοποθετούμε νέα μηχανήματα στα αντλιοστάσια ώστε να αφήνουν οικολογικό αποτύπωμα, σύμφωνα με τις νέες οδηγίες και τοποθετούμε μηχανισμούς ελέγχου λειτουργίας και εποπτείας. Παράλληλα δημιουργούμε προϋποθέσεις χρήσης νερού για άρδευση έτσι ώστε να ωφελείται η τοπική κοινωνία και διαμορφώνουμε τις τάφρους για την ομαλή λειτουργία του έργου. Εναρμονιζόμαστε στις σύγχρονες απαιτήσεις, αφουγκραζόμενοι και τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών».

ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Α. Το πρώτο έργο έχει ως κύριο αντικείμενο :

1.    Την ολοκλήρωση των έργων διαμόρφωσης των αναχωμάτων για τον εγκιβωτισμό των νερών και την ομαλή απορροή των ομβρίων της τάφρου 2Τ σε συνδυασμό με την κατασκευή του ρουφράκτη Θ2Τ.

2.    Την ολοκλήρωση των έργων κατασκευής καταθλιπτικών αγωγών με την μέθοδο της δονητικής διείσδυσης για τη μεταφορά και διανομή του αρδευτικού νερού για τις αρδευτικές ανάγκες των αγροτικών εκτάσεων.

3. Την εγκατάσταση αντλητικών συγκροτημάτων και μετασχηματιστών σε τέσσερα αντλιοστάσια σύμφωνα με την οδηγία 2005/32/ΕΚ για απαιτήσεις οικολογικού σχεδιασμού των ηλεκτροκινητήρων.

4. Τη διαχείριση, λειτουργία και συντήρηση των κατασκευασμένων τεχνικών έργων με την εγκατάσταση ενός συστήματος παρακολούθησης της λειτουργίας όλων των έργων της Επαναδημιουργίας της λίμνης Κάρλας, για τις ανάγκες τροφοδοσίας του ταμιευτήρα, της μεταφοράς του νερού από τη λίμνη στα αντλιοστάσια και της διανομής του στις ζώνες άρδευσης της περιοχής.

Β. Το δεύτερο έργο «Μελέτη αναγκαίων παρεμβάσεων στο σύστημα διωρύγων/τάφρων 2Δ-6Τ-7Τ-2Τ-Σ4 για την εξασφάλιση της απαιτούμενης παροχετευτικότητας για τη μεταφορά νερών από τον π. Πηνειό στη λίμνη Κάρλα», έχει ως κύριο αντικείμενο τον έλεγχο της υδραυλικής λειτουργίας του υφιστάμενου συστήματος διωρύγων/τάφρων 2Δ-6Τ-7Τ-2Τ-Σ4 και τον σχεδιασμό των αναγκαίων παρεμβάσεων για την παροχέτευση των απαιτούμενων ποσοτήτων νερού από τον π. Πηνειό στη λίμνη Κάρλα, σύμφωνα με το σχεδιασμό του έργου Επαναδημιουργίας λίμνης Κάρλας.

Το σύστημα διωρύγων/τάφρων 2Δ-6Τ-7Τ-2Τ-Σ4 ξεκινά από τον ποταμό Πηνειό στη θέση “Καραούλι”, ακολουθεί κατεύθυνση νοτιοανατολική διασχίζοντας την πεδιάδα Λάρισας σε συνολικό μήκος 45,5 Κm και καταλήγει στο νότιο τμήμα της λίμνης Κάρλας, στο έργο εκβολής του συλλεκτήρα Σ4.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Ο κάθε αναγνώστης του karla.news μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές.

Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του.

Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam).

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

 

 

Search in Site

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση email σας δεν δημοσιεύετε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.