Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα σε συνεργασία με το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ρήγα Φεραίου πραγματοποίησαν σημαντική δράση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για την οστεοπόρωση το διήμερο  28 – 29 Μαΐου 2021.

Κύριος στόχος της δράσης ήταν η ενημέρωση γύρω από την οστεοπόρωση, την πρόληψη και την αντιμετώπιση της. Η δράση απευθυνόταν σε άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονταν να ενημερωθούν για αυτό το σοβαρό θέμα υγείας.Η εξέταση της μέτρησης υλοποιήθηκε στο χώρο του ΚΑΠΗ  υπό την ιατρική επίβλεψη του ορθοπεδικού κ.Γκοτση Ιωάννη.Επίσης την εξέταση πραγματοποίησαν 99 δημότες μας τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά του covid,με την υποστήριξη του προσωπικού του προγράμματος Βοήθεια Στο Σπίτι.

Η συντονίστρια κοινωνικής προστασίας και προαγωγής της δημόσιας υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου, κα Αντωνία Χασιώτη  αναφέρει ότι η πανδημία COVID-19, έχει επιφέρει αποστασιοποίηση από τα ιατρεία και τους προληπτικούς ιατρικούς ελέγχους , με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι το τίμημα για τη δημόσια υγεία θα είναι βαρύ στο μέλλον.

Ενωμένα Φροντιστήρια

Ο φόβος του covid-19 αποτέλεσε  ανασταλτικό παράγοντα για την πρόληψη από άλλα νοσήματα, με πολλούς ανθρώπους, στο πλαίσιο μιας τάσης ανεξαρτήτως φύλου, να αποφεύγουν να προσέλθουν στα ιατρεία προκειμένου να υποβληθούν σε προληπτικούς ελέγχους  ρουτίνας ή ακόμα και σε προγραμματισμένες εξετάσεις.

Δεδομένου ότι η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία αποτελούν κρίσιμο παράγοντα για την πρόγνωση των ασθενiών αλλά και για την ποιότητα της ζωής τους σε ηπιότερα προβλήματα, ο προληπτικός έλεγχος είναι αναγκαίος αλλά και ασφαλής, ακόμα και σε συνθήκες πανδημίας.

Ο Δήμος ευχαριστεί  τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα για τους ελέγχους οστεοπόρωσης, τον ορθοπεδικό Ιωάννη Γκότση για τις ιατρικές υπηρεσίες που πρόσφερε και για την ενημέρωση στον καθένα ξεχωριστά για τα προβλήματα οστεοπόρωσης καθώς και για τις συμβουλές καλύτερης υγείας και πρόληψης που απ’ έδωσε σε όλους που προβήκαν στον παραπάνω έλεγχο και όλους εσάς που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα του ΚΕΠ υγείας κάνοντας τον έλεγχο οστεοπόρωσης. (ο Ορθοπεδικός κ Γκότσης βρίσκεται κάθε Τρίτη και Πέμπτη στο ιατρείο στο Βελεστίνο στην κάτω πλατεία).

Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία και θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε με ανάλογες δράσεις για όλους!!

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.