Διενέργεια νέου ψεκασμού σε περιοχές της Μαγνησίας

0
536 views

psekasmosΗ Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων ενημερώνει τους ελαιοκαλλιεργητές, τους κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους των παρακάτω περιοχών ότι θα διενεργηθεί δολωματικός ψεκασμός στα πλαίσια του προγράμματος καταπολέμησης του δάκου της ελιάς, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα του αναδόχου εργολάβου ψεκασμών για τις περιοχές αυτές.
Συγκεκριμένα:

Στη Δημοτική Ενότητα Σκοπέλου του Δήμου Σκοπέλου στις Τοπικές Κοινότητες Κλήματος και Γλώσσας, θα ψεκαστούν την 30-09-2014 οι τοποθεσίες Μάρκ, Παλιοκαλύβα, Πατούνι και Χονδρογιώργι, την 01-10-2014 οι τοποθεσίες Προφ. Ηλίας, Ταγκάν, Αγ. Ταξιάρχης, Τσιπ, Αγ. Στυλιανός, Καρβελαίικα και Πούντα, την 02-10-2014 οι τοποθεσίες Πούντα, Ελληνικό, Σταματάκι, Προβατίνα – Ψαράκια, Άγ. Γεώργιος και Λιβαδάκι, την 03-10-2014 οι τοποθεσίες Χρυσοβαλάντου, Μαρούδα, Μουρτιά, Κάβος και Αγ. Ρηγίνος και την 04-10-2014 οι τοποθεσίες Λουτράκι, Μαχαλάς, Σπάρματα, Αρμενόπετρα, Βουνό και Γουρούνια. Το παραπάνω πρόγραμμα θα εκτελεστεί εφόσον δεν επικρατεί βροχόπτωση.
Σε περίπτωση βροχόπτωσης το πρόγραμμα ψεκασμών διακόπτεται προσωρινά για να συνεχιστεί μόλις οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν
Καλούνται οι ελαιοκαλλιεργητές να συμμετάσχουν και να καθοδηγούν τα συνεργεία ψεκασμού για την αποτελεσματική πραγματοποίηση του έργου τους. Επίσης οι κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι να περιορίσουν τα ποίμνια και τα μελίσσια τους μακριά από τις παραπάνω περιοχές.

Πρόσθετη ανάγκη στο Νότιο Πήλιο
Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ενημερώνει εξάλλου τους ελαιοκαλλιεργητές των κάτωθι περιοχών των Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων Ξυνόβρυσης και Πάλτση της Τ. Κ. Αργαλαστής τα εξής:
Στις ανωτέρω περιοχές διαπιστώνεται από την πληροφόρηση του δικτύου δακοπαγίδων και τη δειγματοληπτική εξέταση του ελαιοκάρπου, που έχει στη διάθεσή της η Ομάδα Έργου Δακοκτονίας, σε συνδυασμό με τις επικρατούσες ευνοϊκές συνθήκες θερμοκρασίας και τις συχνές βροχοπτώσεις ότι δεν επαρκεί η εφαρμογή αποκλειστικά δολωματικών ψεκασμών για την αποτελεσματική καταπολέμηση του δάκου.
Για το λόγο αυτόν συνιστάται στους ελαιοκαλλιεργητές των παραπάνω περιοχών να προβούν άμεσα σε ψεκασμούς κάλυψης του φυλλώματος των δένδρων μέχρι απορροής του ψεκαστικού υγρού με δικές τους δαπάνες.
Επισημαίνεται η στους ελαιοκαλλιεργητές η υποχρέωση να τηρούν σχολαστικά τις οδηγίες χρήσης του χρησιμοποιούμενου σκευάσματος εντομοκτόνου, ώστε να εφαρμόζουν τη σωστή δοσολογία και να λαμβάνουν υπόψη τους το χρονικό διάστημα, που πρέπει να μεσολαβεί πριν τη συγκομιδή, ιδίως την εποχή αυτή, που αρχίζει η συγκομιδή πράσινου ελαιόκαρπου.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια