volos-mikroi-mageires
Διαγωνισμό μαγειρικής για παιδιά διοργανώνει ο φορέας πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτός», για τη διάσωσή του στα πλαίσια του θεματικού έτους «Μάγνητες και ο πολιτισμός των γεύσεων» σε συνεργασία με το Boutique Training Center, άλλες επιχειρήσεις και φορείς της Μαγνησίας.

Ο 1ος ετήσιος διαγωνισμός μαγειρικής για παιδιά, με δωρεάν συμμετοχή, διοργανώνεται το Σάββατο 19 Νοεμβρίου στους χώρους του Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλίας, στα Μελισσάτικα, από τις 11.00 το πρωί έως τις 15.00.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε δύο ηλικιακές κατηγορίες: στις ηλικίες έως 8 ετών με τη βοήθεια του γονιού χωρίς πρόκριση στο δεύτερο γύρο, στις ηλικίες από 9 έως 12 ετών, ενώ υπάρχει και δυνατότητα συμμετοχής παιδιών ΑμεΑ.

Ενωμένα Φροντιστήρια

Ο φετινός διαγωνισμός έχει ως θέμα το Πήλιο και θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση ονομάζεται «Πολιτισμός των Γεύσεων», όπου όλοι οι διαγωνιζόμενοι δημιουργούν σε πραγματικό χρόνο τις συνταγές που ήδη έχουν υποβάλλει ηλεκτρονικά μπροστά στην επιτροπή των κριτών, παράλληλα με άλλους συμμετέχοντες.

Η δεύτερη φάση ονομάζεται «Μικρομαγειρέματα», θα διαγωνιστούν οι 5 μικροί «Σεφς» με την καλύτερη βαθμολογία στην πρώτη φάση. Στη φάση «Μικρομαγειρέματα» θα υποβληθούν σε ένα «Mystery Cooking Challenge», όπου και θα ετοιμάσουν πιάτο με συγκεκριμένα τοπικά υλικά που θα τους δοθούν. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί έπαινος για την προσπάθεια, ενώ θα αναδειχθούν πολλοί νικητές.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει και το Δημόσιο Ι.Ε.Κ., όπου θα παρουσιάσει την παρασκευή εδεσμάτων, τα οποία θα προσφέρει στους παριστάμενους, ενώ παράλληλα καταβάλλεται προσπάθεια για τη συμμετοχή και άλλων επιχειρήσεων. Στην εκδήλωση θα υπάρχουν παράλληλες δραστηριότητες ψυχαγωγίας και γνώσης.

Επιδίωξη των οργανωτών είναι ο διαγωνισμός να αποτελέσει ένα νέο καινοτόμο θεσμό, που θα προσεγγίζει δημιουργικά τους μαθητές και αυριανούς καταναλωτές, δίνοντας παράλληλα στα παιδιά της Μαγνησίας τη δυνατότητα να γνωρίσουν την παράδοση του τόπου μας και τις ξεχασμένες παραδοσιακές γεύσεις.

Για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού, που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, στα Μελισσάτικα, έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος, ενώ για λόγους ασφαλείας θα υπάρχει παιδίατρος κατά τις ώρες του διαγωνισμού, καθώς και εκπαιδευτικοί για την επίτευξη των στόχων του διαγωνισμού.

Ηδη έχει εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον μεμονωμένων μαθητών, αλλά και σχολικών τάξεων, ενώ συνεχίζεται η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής μέχρι την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου.

Την ίδια ημέρα, στις 7 το απόγευμα, καλούνται όλοι οι συμμετέχοντες, μαζί με τους γονείς τους, να παρακολουθήσουν την εκδήλωση για την Αγιορείτικη διατροφή με τον πατέρα Επιφάνιο Μυλοποταμινό και να λάβουν τις τελικές οδηγίες για τον«1ο ετήσιο διαγωνισμό μαγειρικής για παιδιά».

Σχετικές φόρμες συμμετοχής, καθώς και όροι και προϋποθέσεις είναι αναρτημένες και στον ιστοχώρο: http://www.boutiquetraining.weebly.com και http://magniton-kivotos.gr/

Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση σχετικά με τον διαγωνισμό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Φανή Γίτση στο τηλέφωνο 69746 31 501, στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο fgitsi@yahoo.gr ή στο Boutique Training Center 24213 04 352, από 14.00 έως20.00 ή d.tsoutsoulakis@yahoo.com. Παράλληλα μπορεί να γίνει και φυσική εγγραφή στο Boutique Training Center, Ορμινίου 26, καθημερινές 14.00-19.00 και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.