Οι Σύλλογοι Διδασκόντων κλήθηκαν να επινοήσουν διαδικασίες διασφάλισης της υγείας των μελών της σχολικής τους κοινότητας και εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων τους, σε ένα πλαίσιο εγκυκλίων-οδηγιών με ανεπαρκές, ασαφές και πολλές φορές αντιφατικό και τροποποιούμενο περιεχόμενο

Την ανεπάρκεια των μέτρων, του υπουργείου Παιδείας, για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, καταγγέλλουν οι διευθυντές των δημοτικών με αφορμή την επικείμενη συμπλήρωση ενός μήνα από την έναρξη των μαθημάτων της νέας σχολικής χρονιάς, σε συνθήκες πανδημίας.

Οι διευθυντές μιλούν για 7 υγειονομικές «βόμβες» στα σχολεία, ρίχνοντας τις ευθύνες στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου, λέγοντας ότι σε «σε συνθήκες πανδημίας, και με τη φυσική παρουσία όλων των μαθητών στις τάξεις, οι εκπαιδευτικοί αφέθηκαν χωρίς ουσιαστική υποστήριξη από την Πολιτεία, να φέρουν εις πέρας την εκπαιδευτική διαδικασία, μέσα από υγειονομικά πρωτόκολλα, που αποδεικνύονται σε πολλές περιπτώσεις ανεφάρμοστα, μέσα σε ακατάλληλους χώρους μάθησης και αντίξοες συνθήκες εργασίας».

Ενωμένα Φροντιστήρια

Οι διευθυντές καλούν την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως να μεριμνήσει, το συντομότερο δυνατό, για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και μάθησης στις σχολικές μονάδες, λαμβάνοντας ουσιαστικά μέτρα στήριξης της λειτουργίας τους.

Να σταθεί δίπλα στους εκπαιδευτικούς, ώστε απρόσκοπτα να είναι σε θέση να επιτελέσουν το σημαντικό και δύσκολο έργο τους.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.