Δημιουργείται μόνιμος οικισμός Σαρακατσαναίων στο Περτούλι

Δημιουργείται μόνιμος οικισμός Σαρακατσαναίων στο Περτούλι

Στην υλοποίηση ενός φιλόδοξου σχεδίου προχωρά η Ομοσπονδία Σαρακατσαναίων, σε συνεργασία με το ΑΠΘ (το δάσος είναι Πανεπιστημιακό), το Δήμο Πύλης και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr οι πρώτες συζητήσεις έχουν ήδη γίνει και

εκφράζονται θετικά όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Η πρόταση είχε κατατεθεί από χρόνια, αλλά επανέρχεται πιο επίκαιρη από ποτέ. Μάλιστα αναμένεται να ζητηθεί από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Πύλης και της Περιφέρειας να προχωρήσουν στη σύνταξη μελέτης, που θα προβλέπει έναν μικρό Σαρακατσάνικο οικισμό (στάνες) στο χώρο του ετήσιου Ανταμώματος, στα λιβάδια του Περτουλίου.

Σε επικοινωνία του trikalavoice.gr με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σαρακατσαναίων Γιώργο Μουτσιάνα ο ίδιος επιβεβαιώνει τις «συζητήσεις που γίνονται σε εξαιρετικά καλό επίπεδο συνεργασίας. Τον οικισμό εμείς θα τον χρησιμοποιούμε μόνο κατά τη διάρκεια του ετήσιου ανταμώματος και θα παραμένει τον υπόλοιπο καιρό ως ένα ακόμη αξιοθέατο για την περιοχή, αναδεικνύοντας την τοπική και Σαρακατσάνικη παράδοση. Προσωπικά κινώ τις διαδικασίες για ευρεία σύσκεψη τον Σεπτέμβριο και είμαι αποφασισμένος το 2019 το Αντάμωμά μας να γίνει στο νέο οικισμό στο Περτούλι»

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Ο κάθε αναγνώστης του karla.news μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές.

Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του.

Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam).

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

 

 

Search in Site

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση email σας δεν δημοσιεύετε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.