Κέντρο ανάδειξης και αξιοποίησης της ιστορικής και πολιτισμικής κληρονομιάς του Ρήγα Φεραίου

δημιουργείται στον ομώνυμο Δήμο, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Μαγνησίας, Ζέττα Μακρή, από την γενική γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού, Βίκυ Λοΐζου.
Η πρόταση που υποβλήθηκε από το δήμο Ρήγα Φεραίου, με προϋπολογισμό 536.000 ευρώ, έχει ενταχθεί στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης – Υπουργείου Τουρισμού για το έτος 2021 και έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Για την πρόοδο αυτή ενημερώθηκε ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας, ο οποίος είχε επισκεφθεί την κα Μακρή και της είχε θέσει, μεταξύ των άλλων εκπαιδευτικών θεμάτων του Δήμου του, και το ζήτημα της έγκρισης του συγκεκριμένου έργου.

Ενωμένα Φροντιστήρια

Η κ. Μακρή δήλωσε ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι εξαιρετικά σημαντική για την υλοποίηση του εμβληματικού για τον Δήμο Ρήγα Φεραίου έργου, καθώς το Κέντρο αποτελεί σημαντικό εγχείρημα, το οποίο σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα μνημεία, τις πολιτιστικές υποδομές της περιοχής και του ισχυρού και ηχηρού ονόματος του Ρήγα Βελεστινλή, θα συμβάλλει στην αύξηση της ελκυστικότητας του τόπου και την ενδυνάμωση της εθνικής πολιτιστικής προβολής και κληρονομιάς.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.