Δημήτρης Καζάκης: “Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ τα έχει βρει με τους δανειστές”

0
304 views

kazakisΣυλλογική απόφαση ήταν, να μην μετάσχει το Ε.Π.Α.Μ. στις εκλογές, είπε ο γενικός γραμματέας του ΕΠΑΜ, Δημήτρης Καζάκης στο radio1d.gr. Κατά την άποψή του η δυνατότητα συνασπισμού αντιμνημονιακών σχηματισμών, ως τρίτου πόλου απέναντι στον διπολισμό, δεν κατέστη δυνατή.

Ο κ. Καζάκης εξέφρασε πολλές επιφυλάξεις για την

πολιτική που θα ασκήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την δυσπιστία του για τα λεγόμενά του κ.Τσίπρα ότι “κανένα σπίτι δεν θα περάσει στα χέρια τραπεζίτη”. Σημείωσε ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ τα έχει βρει με τους δανειστές που δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε από αυτήν, αλλά με τη βάση του, τα πράγματα είναι διαφορετικά. “Το ζήτημα είναι” είπε ο κ.Καζάκης “ποιος θα έχει την ισχύ να γυρίσει το τιμόνι”.Ο Δημήτρης Καζάκης διαβεβαίωσε πως το ΕΠΑΜ και ο ίδιος θα είναι παρόντες, ότι δεν αφοπλίζονται πολιτικά και ότι η μάχη στην πραγματικότητα θα αρχίσει την 26η Ιανουαρίου.

Πιο συγκεκριμένα ο κ.Καζάκης αναφερόμενος στην απόφαση του ΕΠΑΜ να μην κατεβεί στις εκλογές είπε “η απόφαση ήταν συλλογική των μελών του ΕΠΑΜ μετά από σοβαρούς προβληματισμούς σχετικά με το τί μπορούσαμε να προσφέρουμε σαν πολιτική προστιθέμενη αξί σε αυτές τις εκλογές.Εμείς είμαστε ένα κίνημα που έχει θέσει ως στόχο την απελευθέρωση της χώρας από το σημερινό καθεστώς κατοχής. Μας ενδιαφέρει να μπορούμε να απευθυνθούμε στις μεγάλες μάζες” και προσθέτει “θέλαμε στη σημερινή συγκυρία και προσπαθήσαμε να διαμορφωθεί ένας τέτοιος πόλος που θα μπορούσε να διαβουλήσει αυτόν τον στημένο διπολισμό που βλέπουμε σήμερα”.

Στη συνέχεια ο κ.Καζάκης ερωτηθείς για τις προϋποθέσεις επιστροφής του ΕΠΑΜ στο πολιτικό προσκήνιο και τον τρίτο πόλο που θα μπορούσε να αποτελέσει το ΕΠΑΜ επεσήμανε “οι διεργασίες συνεχίζονται.Δεν είναι δηλαδή κάτι στάσιμο ή κάτι που εγκαταλείψαμε. Συνεχίζονται οι διεργασίες και νομίζω θα είναι πιο πρόσφορο το έδαφος μετά τις εκλογές”.

Επίσης ο γενικός γραμματέας του ΕΠΑΜ μιλώντας για το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και τον αρχηγό του τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είπε ‘κανένα σπίτι δεν θα περάσει στα χέρια τραπεζίτη’ ο κ.Καζάκης είπε χαρακτηριστικά “αυτό το σύνθημα που έχει βγει από το κίνημα κατά των πλειστηριασμών που έχει αναπτυχθεί τους τελευταίους μήνες και έχει κατορθώσει να μην επιτρέψει πλειστηριασμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα, δεν ξέρω κατά πόσο το εννοεί ο κ.Τσίπρας.Δεν μου εμπνέει εμπιστοσύνη ο κ.Τσίπρας”.

Τέλος ο γενικός γραμματέας του ΕΠΑΜ Δημήτρης Καζάκης κάνοντας λόγο για μία ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική που θα ασκεί αν τελικά βγει κυβέρνηση επεσήμανε τα εξής “δεν πιστεύω ότι μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η ίδια με τη σημερινή. Και ο λόγος είναι γιατί μπορεί να έχει αυτό το συγκεκριμένο πολιτικό λόγο η ηγεσία της, αλλά ταυτόχρονα ενσωματώνει τις προσδοκίες ενός μεγάλου κομματιού του ελληνικού λαού που θέλει πάση θυσία να γλιτώσει από τη σημερινή κυβέρνηση” και κατέληξε ο κ.Καζάκης λέγοντας για τον ΣΥΡΙΖΑ πως η ηγεσία του θέλει να τα βρει ή τα έχει βρει με τους δανειστές.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.