Δεκάδες και τη φετινή σχολική χρονιά θα είναι τα κενά των εκπαιδευτικών στη Μαγνησία

Δεκάδες και τη φετινή σχολική χρονιά θα είναι τα κενά των εκπαιδευτικών στη Μαγνησία

Μπορεί τα μαθήματα να ξεκινούν σε ένα μήνα, ωστόσο οι διευθύνσεις Εκπαίδευσης Μαγνησίας και οι συνδικαλιστές ήδη έχουν μια εικόνα για τα κενά που θα υπάρχουν στα σχολεία. Οι εκτιμήσεις ήδη μιλούν για δεκάδες κενά που θα προκύψουν σε ειδικότητες, όπως δασκάλους, νηπιαγωγούς, φιλόλογους, μαθηματικούς, φυσικούς, βιολόγους και τα οποία θα καλυφθούν με αναπληρωτές.

Χωρίς μόνιμους διορισμούς και με τις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών να προγραμματίζονται να γίνουν πάλι πολύ κοντά χρονικά με την έναρξη των μαθημάτων, αναμένεται να ξεκινήσει και η φετινή σχολική χρονιά, όπως αναφέρει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Απόστολος Μούσιος ο οποίος παράλληλα εκτιμά ότι τα περισσότερα κενά εκπαιδευτικών και φέτος θα είναι στις Βόρειες Σποράδες.

Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Απόστολος Μούσιος επισήμανε πως «η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει για ακόμη μια φορά χωρίς να έχουν γίνει μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ξανά κενά που θα καλυφτούν από αναπληρωτές. Αρκετοί εκπαιδευτικοί αναμένουν με αγωνία τη δεύτερη φάση αποσπάσεων για να δουν, αν θα έρθουν στα σχολεία του Νομού, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει και τροπολογία του υπουργείου Παιδείας που δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες στρατιωτικών να μην διδάσκουν σε περιοχή που είναι 20 χιλιόμετρα πιο μακριά από το σημείο που υπηρετεί ο σύζυγός τους».

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως «αυτή τη στιγμή τα περισσότερα κενά εκπαιδευτικών είναι στους δασκάλους και τις νηπιαγωγούς, κυρίως στα νησιά, και τα οποία θα καλυφθούν με αναπληρωτές οι οποίοι όμως είναι ανάγκη να βρίσκονται στα σχολεία στις 3 Σεπτεμβρίου, ώστε να συνεδριάσουν οι σύλλογοι διδασκόντων και να δουν ποια άλλα κενά υπάρχουν. Όπως φαίνονται τα πράγματα αυτή τη στιγμή, υπάρχει ο κίνδυνος να ανοίξουν τα σχολεία στις 11 Σεπτεμβρίου και πάλι να αναζητούμε εκπαιδευτικούς».

Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ανάγκες για εκπαιδευτικό προσωπικό υπάρχουν κυρίως στις ειδικότητες των φιλολόγων, των μαθηματικών, των φυσικών, των βιολόγων. Τα περισσότερα κενά αναμένεται να είναι στη νησιωτική περιοχή. Οι ίδιες ειδικότητος λείπουν και στην ειδική αγωγή. Τα κενά θα καλυφθούν με αναπληρωτές, όπως συνέβη και πέρυσι.

Έγκριση ολιγομελών τμημάτων
Στην έγκριση ολιγομελών τμημάτων που αφορά ομάδες προσανατολισμού στα ΓΕΛ προχώρησε το υπουργείο Παιδείας. Πιο συγκεκριμένα εγκρίθηκαν από ένα τμήμα για το 1ο ΓΕΛ βόλου, 1ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας, 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, 3ο ΓΕΛ Βόλου, 4ο ΓΕΛ Βόλου, 7ο ΓΕΛ Βόλου, 8ο ΓΕΛ Βόλου.
Επίσης εγκρίθηκαν στο 8ο ΓΕΛ Βόλου τρία τμήματα, στο ΓΕΛ Βελεστίνου δύο τμήματα, στο ΓΕΛ Ζαγοράς δύο τμήματα, στο ΓΕΛ Αργαλαστής ένα τμήμα, στο ΓΕΛ Καναλίων πέντε τμήματα, στο ΓΕΛ Τσαγκαράδας πέντε τμήματα, στο ΓΕΛ Νέας Αγχιάλου τρία τμήματα, στη Σούρπη ένα τμήμα, στο Μουσικό ένα τμήμα, Εσπερινό ΓΕΛ τρία.

Πηγή: www.e-thessalia.gr

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Ο κάθε αναγνώστης του karla.news μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές.

Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του.

Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam).

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

 

 

Search in Site

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση email σας δεν δημοσιεύετε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.