Δήμος Ρήγα Φεραίου: Πρόσληψη 40 εποχικών με πέντε ημερομίσθια για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο

0
335 views

Στην πρόσληψη 40 συνολικά ατόμων εργατικού και τεχνικού προσωπικού για τον Ιούνιο και τον Ιούλιο με πέντε ημερομίσθια ανά μήνα, θα προχωρήσει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, σύμφωνα με κατά πλειοψηφία απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο.
Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που μπορούν να απασχοληθούν, θα είναι ο ανώτερος που προβλέπεται από την περίπτ. κ’ της παρ. 2 του άρθρου 12 του Ν. 4071/2012, δηλαδή 20 άτομα τον μήνα Ιούνιο και 20 άτομα τον μήνα Ιούλιο 2020. Αρμόδιο όργανο για τον αριθμό των ατόμων, την επιλογή των ειδικοτήτων που απαιτούνται κάθε φορά ανάλογα με τις ανάγκες και την πρόσληψη, είναι ο δήμαρχος.

Σχετική εισήγηση για την πρόσληψη του έκτακτου προσωπικού έχει υποβάλει ο αναπληρωτής προϊστάμενος Περιβάλλοντος-Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Ρήγα Φεραίου, στην οποία, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Για την κάλυψη των αναγκών και την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας Καθαριότητας-Πρασίνου και με δεδομένο ότι στην Υπηρεσία Πρασίνου σήμερα απασχολούνται μόνο έξι άτομα και έχει γίνει άρση όλων τον περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας, θα απαιτηθεί άμεσα στο προσεχές διάστημα να καλυφθούν οι καθημερινές ανάγκες των επιμέρους Τοπικών Κοινοτήτων (σχολικές μονάδες – αθλητικοί χώροι).
Το συνολικό ποσό που θα δαπανηθεί για τις τακτικές αποδοχές του έκτακτου προσωπικού, είναι 5.200 ευρώ, ενώ για την κάλυψη των εργοδοτικών εισφορών θα καταβληθεί το ποσό των 1.320 ευρώ.

Ενωμένα Φροντιστήρια

Να αναφερθεί ότι ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Απ. Παπαϊωάννου καταψήφισε την πρόταση για πρόσληψη έκτακτου προσωπικού, τονίζοντας πως «θα πρέπει να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, που καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες στον Δήμο, με κάλυψη όλων των δικαιωμάτων ασφάλισης και υγειονομικής κάλυψης».

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.